15-05-2021

«Έπεσαν» οι υπογραφές για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης

«Η Ελλάδα θα ξαναμπεί στο χάρτη της παραγωγής ζάχαρης» δήλωσε μετά την υπογράφη της συμφωνίας ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Υπεγράφη σήμερα, 5 Νοεμβρίου η συμφωνία μεταξύ της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, της Τράπεζας Πειραιώς, της Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας και της Royal Sugar.

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για το εν λόγω ζήτημα.

«Ένα μεγάλο πρόβλημα που μας κληροδοτήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, μετά από δική μου επίπονη προσπάθεια, του κ. Σκρέκα και του κ. Παπαθανάση, βρήκε τη λύση του. Ένας δυνατός Έλληνας επιχειρηματίας, ο κύριος Καραθανάσης, αποφάσισε να αναλάβει ένα σημαντικό ρίσκο, αλλά στο τέλος θα βγάλει και τους τευτλοπαραγωγούς και την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ασπροπρόσωπους» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Είναι μία ιστορική συμφωνία σε ένα πολύ στρατηγικό προϊόν. Είμαστε εδώ για να προσπαθήσουμε να γίνουμε καλύτεροι την επόμενη μέρα» ανέφερε μεταξύ άλλων, ο διευθύνων σύμβουλος της Royal Sugar, Χρήστος Καραθανάσης.

«Με τη σημερινή συμφωνία δίνουμε μια νέα πνοή σε μια παλιά ακμάζουσα βιομηχανία, αυτή της ζάχαρης. Πιστεύουμε ότι αυτή η αρχή θα είναι η αρχή μιας μεγάλης πορείας έτσι ώστε να επαναδραστηριοποιηθεί η παραγωγή και η βιομηχανία της ζάχαρης στην Ελλάδα» είπε από την πλευρά του ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

«Με την άριστη συνεργασία της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σήμερα διασφαλίζεται η συνέχιση μιας πολύ σημαντικής καλλιέργειας στην Ελλάδα, αυτή της τευτλοκαλλιέργειας εξασφαλίζοντας έτσι το αγροτικό εισόδημα στους Έλληνες τευτλοπαραγωγούς» επισήμανε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ