15-05-2021

Οι αμοιβές των δικηγόρων για εξωδικαστικό και πρώτη κατοικία

Τα ποσά καθορίστηκαν στη συνάντηση που είχαν Σταϊκούρας, Γεωργιάδης, Κουρμούσης και Βερβεσός.

Kαθορίστηκαν οι δικηγορικές αμοιβές για την διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού και προστασίας της πρώτης κατοικίας.

α) Εάν στη σύνταξη της αίτησης του οφειλέτη για τη ρύθμιση των οφειλών του μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας συνέπραξε πληρεξούσιος δικηγόρος, τότε, ανεξάρτητα εάν η αίτηση υπογράφεται ή μη από τον πληρεξούσιο δικηγόρο, αυτός δικαιούται αμοιβής ύψους 120 ευρώ, συν ΦΠΑ, η οποία προκαταβάλλεται από την πιστώτρια τράπεζα, που είναι πρώτη στην υποθήκη του ακινήτου.

β) Στην περίπτωση που ο οφειλέτης που αιτείται τη συναινετική ρύθμιση των οφειλών του εκπροσωπείται από πληρεξούσιο δικηγόρο, και επιτευχθεί ρύθμιση, η πιστώτρια τράπεζα που είναι πρώτη στην υποθήκη τάξη, καταβάλλει ως ελάχιστη δικηγορική αμοιβή στον πληρεξούσιο δικηγόρο, το ποσό των 220 ευρώ, συν ΦΠΑ.

Τα ποσά καθορίστηκαν στη συνάντηση που είχε σήμερα ο πρόεδρος της ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων Ελλάδος και πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υπουργό Ανάπτυξης, ‘Αδωνι Γεωργιάδη, καθώς και με τον ειδικό γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτη Κουρμούση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ