18-09-2020

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις 120 δόσεις – Τα βήματα για να μπείτε στη ρύθμιση

 

  • Μετά το Πάσχα στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις
  • Τα τρία βασικά βήματα για την ένταξη στη ρύθμιση
  • Τι ισχύει για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Ολοκληρώνεται με τρία βασικά βήματα η ηλεκτρονική διαδικασία για τη ρύθμιση των 120 δόσεων στα ασφαλιστικά ταμεία.

Εκτός από τους εργοδότες και τους αγρότες για τους οποίους δεν προβλέπεται διαδικασία επανυπολογισµού, οι ελεύθεροι επαγγελµατίες θα αιτούνται, εφόσον το επιθυµούν, τον επανυπολογισµό της οφειλής τους για τα έτη 2002-2016 και θα πρέπει να συναινούν σε αυτόν πριν επιλέξουν το πλήθος των δόσεων µε τις οποίες θα ρυθµίζουν.

Το νοµοσχέδιο µε τη ρύθµιση των 120 δόσεων αναµένεται στη Βουλή αµέσως µετά το Πάσχα, ενώ η πλατφόρµα της ρύθµισης εκτιµάται ότι θα ανοίξει την αµέσως επόµενη ηµέρα της ψήφισης του νόµου.

Τα τρία βασικά βήματα είναι τα εξής:

  • Είσοδος του οφειλέτη στην πλατφόρµα µε τα κλειδιά του Τaxisnet και ταυτόποίησή του µε βάση τον ΑΜΚΑ, το ΑΦΜ, ενδεχοµένως και µε τον αριθµό µητρώου του ασφαλιστικού φορέα από τον οποίο προέρχεται (π.χ. ΟΑΕΕ). Σε περίπτωση που τα στοιχεία δεν συνδυάζονται ή δεν ταυτοποιούνται, δεν αποκλείεται ο ασφαλισµένος να πρέπει να περάσει από το Ταµείο για ταυτοποίηση. Ακολούθως εξετάζεται σειρά ερωτήσεων, όπως αν ο οφειλέτης είναι υποψήφιος συνταξιούχος, αν είναι ενταγµένος στον εξωδικαστικό κ.λπ.
  • Αφού ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση του ασφαλισµένου, θα πρέπει να εµφανίζονται οι οφειλές που έχει στα πρώην Ταµεία. Dηλαδή, µε βάση τα ασφαλιστικά µητρώα στα οποία βρέθηκε απογεγραµµένος εµφανίζονται οι οφειλές ως έχουν σήµερα. Το σύστηµα θα ρωτά τον οφειλέτη αν επιθυµεί τον επανυπολογισµό των οφειλών του, και εφόσον αυτός συναινεί, θα προχωρά η διαδικασία της ρύθµισης µε επανυπολογισµό. Για κάποιες οφειλές ο επανυπολογισµός δεν αποκλείεται να γίνεται και αυτόµατα, ενώ για άλλες ίσως να απαιτείται κάποιο σύντοµο χρονικό διάστηµα – αν και αυτό δεν έχει ακόµη πλήρως «κλειδώσει».
  • Εφόσον ο οφειλέτης επιλέξει τον επανυπολογισµό, η νέα οφειλή του «φτάνει» και βεβαιώνεται στο ΚΕΑΟ σε περίπου δύο-τρεις µέρες. Ακολούθως, ο ασφαλισµένος µπαίνει στην πλατφόρµα του ΚΕΑΟ και προχωρά στη ρύθµιση της νέας οφειλής. Πιθανότατα θα του χορηγείται σχετικό link στη φάση του επανυπολογισµού, όπου θα µπορεί να δει τη νέα ταυτότητα της οφειλής.
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή της Hard Rock για το καζίνο στο Ελληνικό

(με πληροφορίες από Έθνος)

ΣΧΟΛΙΑ

Tο altsantiri.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.