20-01-2021

Αγώνας δρόμου για τις 120 δόσεις για οφειλές σε ταμεία και εφορία

  • Σε καλό δρόμο οι διαβουλεύσεις για τις 120 δόσεις για οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία
  • Ανοιχτό το μέτωπο για τη ρύθμιση για οφειλές προς την εφορία
  • Οι διαβουλεύσεις συμπίπτουν με τις εορτές για το καθολικό και ορθόδοξο Πάσχα, πράγμα που σημαίνει ότι ο χρόνος είναι λίγος

Σε αγώνα δρόμου εξελίσσονται οι διαβουλεύσεις με τους θεσμούς όσον αφορά στις δύο ρυθμίσεις για τις 120 δόσεις για οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία, με τη δεύτερη να είναι αυτή για την οποία τα τεχνικά κλιμάκια βλέπουν κενά.

Αναφορικά με τη ρύθμιση για οφειλές στην εφορία, οι θεσμοί ζητούν κριτήρια τέτοια, ώστε οι στρατηγικοί κακοπληρωτές του Δημοσίου να μην έχουν κανένα περιθώριο κάλυψης και παράλληλα να συνδράμουν στη θέσπιση κουλτούρας πληρωμής των υποχρεώσεων.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει ως στόχο να καλυφθούν τα οποία κενά το συντομότερο δυνατό ώστε η ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές προς την εφορία να πάρει τον δρόμο προς την Ολομέλεια στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Ωστόσο, οι διαβουλεύσεις με τους θεσμούς συμπίπτουν με τις εορτές για το καθολικό και το ορθόδοξο Πάσχα. Αυτό σημαίνει ότι σήμερα, Πέμπτη είναι η τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης για την πλευρά των θεσμών, ενώ τη Μεγάλη Τετάρτη η Βουλή θα είναι κλειστή λόγω Πάσχα.

Πάντως, η ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία βρίσκεται σε πιο προχωρημένο στάδιο και είναι πιθανό να πάρει τον δρόμο της Βουλής την επόμενη εβδομάδα, εκτός και εάν η κυβέρνηση αποφασίσει να θέσει προς ψήφιση και τις δύο ρυθμίσεις μαζί.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ