27-02-2021

«Πράσινο φως» από Κομισιόν για αύξηση του κατώτατου μισθού – Την επόμενη εβδομάδα η υπουργική απόφαση

  • Τι αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εργασίας μετά τη συνάντηση της Έφης Αχτσιόγλου με τα κλιμάκια των Θεσμών
  • Η αύξηση του κατώτατου μισθού πρέπει να είναι προσεκτική, σύμφωνα με την Κομισιόν
  • Η τελική απόφαση για το ακριβές επίπεδο της αύξησης αναμένεται να ληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα
  • Τι συζητήθηκε στο τετ α τετ Αχτσιόγλου με το κλιμάκιο των Θεσμών

Σύμφωνη με την αύξηση του κατώτατου μισθού, αρκεί να είναι προσεκτική, φέρεται ότι είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εργασίας, έπειτα από την ολοκλήρωση της συνάντησης της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, με εκπροσώπους των Θεσμών.

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, «η τελική απόφαση για το ακριβές επίπεδο της αύξησης θα ληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε και θα υπογραφεί η σχετική υπουργική απόφαση από την ίδια την υπουργό Εργασίας».

Τι συζητήθηκε στο τετ α τετ Αχτσιόγλου με το κλιμάκιο των Θεσμών

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η κ. Αχτσιόγλου ενημέρωσε τους εκπροσώπους των Θεσμών για το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαβούλευσης σχετικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού. Στο πλαίσιο της ενημέρωσης έγινε ανταλλαγή οικονομικών και νομικών επιχειρημάτων από τις δύο πλευρές αναφορικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και την επίδραση της αύξησης του κατώτατου μισθού σε βασικά μεγέθη της οικονομίας.

Όσον αφορά το ασφαλιστικό, η ενημέρωση που έγινε αφορούσε την υλοποίηση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, την πρόοδο της οργανωτικής συγκρότησης του ΕΦΚΑ και το πλάνο δράσης για την ψηφιοποίηση του ασφαλιστικού ιστορικού των ασφαλισμένων.

Επίσης, σύμφωνα με τους κύκλους του υπουργείου, η κ. Αχτσιόγλου ενημέρωσε τους Θεσμούς για τις δικαστικές διεκδικήσεις αναδρομικών από συνταξιούχους για την περίοδο πριν από την απόφαση του ΣτΕ του 2015.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ