17-04-2021

«Ενισχύονται περαιτέρω οι θετικές προσδοκίες για το 2018»

Οι θετικές προσδοκίες για το 2018 ενισχύονται καθώς τους δύο πρώτους μήνες και οι τρεις οίκοι έχουν προχωρήσει σε αναβάθμιση της χώρας, αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Οικονομικών. Σημειώνεται πως την Πέμπτη ο οίκος Moody’s αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα κατά δύο βαθμίδες, σε Β3 από Caa2, με θετικό outlook.

Δείτε επίσης: Ο Moody’s αναβάθμισε την Ελλάδα κατά δύο μονάδες

Παράλληλα, επισημαίνει ότι αυτή η αισιοδοξία είναι βάσιμη, καθώς στηρίζεται σε πολυμέτωπη πρόοδο με προοπτική την οριστική έξοδο από την κρίση.

Ειδικότερα:

– Η τεχνική συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους βρίσκεται σε εξέλιξη και τα αποτελέσματα πρόκειται να παρουσιαστούν στο Euro Working Group της 1ης Μαρτίου.

– Η δ’ αξιολόγηση ξεκινά τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου με συζητήσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων και επικεφαλής των θεσμών και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ομαλή ολοκλήρωσή της.

– Το νέο ολιστικό σχέδιο βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης εκπονείται και πρόκειται να παρουσιαστεί τον Απρίλιο του 2018.

– Το «μαξιλάρι ρευστότητας» συνεχίζει να κτίζεται για τη στήριξη της οικονομίας και τη διασφάλιση σταθερής πρόσβασης στις αγορές.

«Η κυβέρνηση εξακολουθεί να εργάζεται σταθερά και εντατικά, προσηλωμένη στην οριστική έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ