Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, τόνισε πως υπήρξαν πολύ θετικά σχόλια στο Eurogroup για την γρήγορη ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας των εκπροσώπων της κυβέρνησης με τους θεσμούς.
Δείτε επίσης: Eurogroup: Ως τον Ιούνιο ο «οδικός χάρτης» για την εμβάθυνση της ΟΝΕ
Ακόμα, επισήμανε πως επισημάνθηκε ότι πρέπει να ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Για το χρέος ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε πως ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, τόνισε πως το 2060 θα υπάρχει -25% στη σχέση λόγου χρέους –ΑΕΠ.
«Η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα πριν γυρίσει σελίδα και αναμένουμε καλύτερη συνεδρίαση στις 22 Ιανουαρίου». Ο κ. Τσακαλώτος συνεχάρη τον Μάριο Σεντένο για την εκλογή στην προεδρία του Eurogroup και του ευχόμαστε καλή επιτυχία, θα κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά παρόλο που ο Γερούν Ντάισελμπλουμ έβαλε πολύ ψηλά τον πήχη, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.
Δείτε επίσης: ESM: Επιτυχής η ολοκλήρωση των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το ελληνικό χρέος
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)