11-04-2021

Πριν το τέλος της εβδομάδας η απόφαση για παράταση στις φορολογικές δηλώσεις

  • Σε τέσσερις ή πέντε δόσεις η καταβολή του ΕΝΦΙΑ
  • Έως το τέλος του χρόνου η ευθυγράμμιση αντικειμενικών και εμπορικών τιμών των ακινήτων
  • Κανένα ενδεχόμενο παράτασης για τα ανασφάλιστα οχήματα

Πριν το τέλος της εβδομάδας θα έχει ληφθεί η οριστική απόφαση για το αν θα δοθεί ολιγοήμερη παράταση στις φορολογικές δηλώσεις, ξεκαθάρισε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου μιλώντας στον realfm 97,8.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση η υπουργός τόνισε ότι δεν μπορεί να δοθεί μεγάλη παράταση.

Σε τέσσερις ή πέντε δόσεις η καταβολή του ΕΝΦΙΑ

Ακόμη, η Κ. Παπανάτσιου προσδιόρισε πως στο τέλος Αυγούστου θα αναρτηθούν στο taxis τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, η εξόφληση τους θα γίνει σε τέσσερις δόσεις, από Σεπτέμβριο έως και Δεκέμβριο και ίσως να υπάρξει και πέμπτη δόση τον Ιανουάριο του 2018.

Έως το τέλος του χρόνου η ευθυγράμμιση αντικειμενικών και εμπορικών τιμών των ακινήτων

Σε ότι αφορά την ευθυγράμμιση αντικειμενικών και εμπορικών τιμών των ακινήτων η κ. Παπανάτσιου ανέφερε ότι η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου, γεγονός που όπως είπε, θα επιφέρει αλλαγές στους συντελεστές του ΕΝΦΙΑ.

«Θα ξεκινήσουμε επιτροπές σε όλες τις Περιφέρειες για να εξετάσουμε τις αντικειμενικές με τις εμπορικές. Θα υπάρχει εκπροσώπηση των φορέων», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε απαντώντας στο ερώτημα πότε θα είναι έτοιμο το υπουργείο Οικονομικών: «Πιστεύουμε ότι θα είμαστε έτοιμοι στο τέλος του χρόνου, όπως είναι και η δέσμευση που έχουμε».

Στο ερώτημα αν αλλάξουν οι αντικειμενικές θα αλλάξουν και οι συντελεστές ώστε να εισπράττεται από τον ΕΝΦΙΑ το ίδιο ποσό η υφυπουργός Οικονομικών απάντησε: «Θα αυξηθούν σίγουρα αναλογικά, σύμφωνα με την κατηγορία της αξίας των ακινήτων που έχουν.

Από κει και πέρα θα δούμε πως θα γίνει σε ποιες κατηγορίες θα αυξηθούν ή σε ποιες κατηγορίες θα μειωθούν. Σίγουρα το ποσό της είσπραξης θα πρέπει να παραμείνει το ίδιο».

Κανένα ενδεχόμενο παράτασης για τα ανασφάλιστα οχήματα

Παράλληλα, η υφυπουργός απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να δοθεί νέα παράταση, μετά τις 14 Ιουλίου, για τα ανασφάλιστα οχήματα.

Για το ζήτημα των κατασχέσεων για οφειλές προς το δημόσιο ύψους 50-100 ευρώ, η κ. Παπανάτσιου διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν τέτοια περιστατικά και τόνισε: «Αν υπάρχει κάποια τέτοια κατάσχεση, τότε, σε αυτή την περίπτωση, ας έρθουν να το πούνε και σε εμάς και να το δούμε».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ