04-02-2021

Ντάισελμπλουμ: Κοιτάμε όλα τα εργαλεία για το δάνειο-γέφυρα προς την Ελλάδα

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ τόνισε πως έχουν δουλειά ακόμα αναφορικά με το ζήτημα βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης της Ελλάδας. Ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και πρόεδρος του Eurogroup, τόνισε πως εξετάζουν όλα τα εργαλεία, προσθέτοντας πως εξακολουθούν να υπάρχουν τόσο νομικά κωλύματα όσο και πολιτικές ενστάσεις.

Προσερχόμενος στο συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της ΕΕ, μίλησε και ο Μάικλ Νούναν. Ο υπουργός Οικονομίας της Ιρλανδίας, είπε πως η ομάδα εργασίας διερευνά αυτήν την ώρα τις επιλογές που έχουν στη διάθεσή τους.  Χαρακτήρισε «πολιτική καταστροφή» την απόφαση για δημοψήφισμα επειδή, όπως υποστήριξε, αυτή ήταν που προκάλεσε το κλείσιμο των τραπεζών και τους κεφαλαιακούς ελέγχους στις τράπεζες.

Από την μεριά του ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών Αλεξάντερ Στουμπ δήλωσε πως εξετάζονται έως έξι λύσεις για τη χρηματοδότηση γέφυρα, ωστόσο δεν υπάρχει διάθεση σε πολλά κράτη μέλη να δοθούν νέα χρήματα χωρίς μάλιστα αιρεσιμότητα. Δήλωσε επίσης ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο διμερών δανείων ή της επιμήκυνσης των ωριμάνσεων των πληρωμών προς την ΕΚΤ.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ