11-05-2021

Πλατφόρμα για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων, επιδιώκει ο Κατάινεν

  • Δράσεις επιδιώκει η Κομισιόν για τις μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις
  • Επιθυμούμε τη δημιουργία χρηματοδοτικής πλατφόρμας, λέει ο Κατάινεν  

Υπέρ της άμεσης σύστασης πλατφόρμας στην Ελλάδα, η οποία θα χρηματοδοτεί μικρομεσαίες επιχειρήσεις τάχθηκε ο Γίρκι Κατάινεν, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για θέματα Ανάπτυξης, Επενδύσεων και Ανταγωνιστικότητας.

Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα EurActiv σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «η ιδέα είναι να χρησιμοποιηθεί μέρος των ελληνικών διαρθρωτικών κονδυλίων μαζί με κονδύλια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων και ιδιωτικά κεφάλαια προκειμένου να δημιουργηθεί κεφαλαιακή βάση για την πλατφόρμα.

Πάνω σε αυτή τη βάση, θα στηριχτεί το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων για την παροχή μακροπρόθεσμων δανείων, τα οποία θα προωθούνται μέσω της πλατφόρμας σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα».

Ο επίτροπος γνωστοποίησε ότι, «αν χρησιμοποιηθούν σαν κεφάλαιο και όχι ως άμεση επιχορήγηση θα αυξηθεί σημαντικά ο αντίκτυπος προσελκύοντας περαιτέρω ιδιωτικά κεφάλαια από επιχειρήσεις ή φυσικά πρόσωπα στην Ελλάδα».

«Θέλω πολύ να βοηθήσω τις ελληνικές αρχές να στήσουν την πλατφόρμα καθώς υπάρχει μεγάλη ανάγκη για χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας», κατέληξε ο επίτροπος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ