24-10-2020

Επιστολές από Τσακαλώτο και Στουρνάρα σε ΔΝΤ για τα λάθη του στο 2ο πρόγραμμα

Άρχισε η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ στην οποία θα συζητηθεί μεταξύ η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

Όπως μεταδίδει ο δημοσιογράφος Μ. Ιγνατίου, ο εκπρόσωπος της Ελλάδος στο ΔΝΤ Μιχάλης Ψαλιδόπουλος θα καταθέσει και θα αναγνώσει στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ δήλωση στην οποία θα αποτυπώνονται οι απόψεις του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

«Το κείμενο αυτό αν και διατυπωμένο σε διπλωματική γλώσσα», υπογραμμίζει ο κ. Ιγνατίου, «θα αναφέρεται στις ενστάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για μια σειρά παρατηρήσεις που διατυπώνει η Ντέλια Βελκουλέσκου και οι συνεργάτες της στην έκθεση του άρθρου 4 και ειδικά σε ζητήματα που άπτονται των δημοσιονομικών, των εργασιακών και των μεταρρυθμίσεων. Παράλληλα, με αιχμηρό τρόπο θα αναδεικνύονται τα λάθη και οι παραλήψεις που έκανε το ΔΝΤ στο δεύτερο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδος και θα σημειώνεται πως θα πρέπει να ληφθεί πρόνοια ώστε να μην επαναληφτούν αυτά και στο μέλλον».