28-10-2020

Χατζηδάκης: Τα σενάρια του Grexit έχουν βγει πάλι από τα συρτάρια

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στη Βουλή κατά την παρουσίαση του βιβλίου «το Δημόσιο χρέος της Ελλάδος», τάχθηκε υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων και των μεταρρυθμίσεων.

«Αν τα πράγματα αφεθούν να εξελιχθούν χωρίς αλλαγή στο μίγμα της οικονομικής πολιτικής και χωρίς αλλαγή ταχυτήτων από την κυβέρνηση, ώστε η Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές, είναι ενδεχόμενο η κυβέρνηση να ζητάει ένα 4ο μνημόνιο, το οποίο μπορεί να μην της το δίνουν» τόνισε και πρόσθεσε «η κυβέρνηση δεν μοιάζει να ανησυχεί ιδιαίτερα, και συνεχίζει να επιδίδεται σε επικοινωνιακά τρικ για να κρύψει την αποτυχία της».

Μιλώντας για το πώς αντιμετωπίστηκε η κρίση ως σήμερα υπογράμμισε ότι «παρά τις αχρείαστες νέες θυσίες που εκλήθησαν να κάνουν οι Έλληνες τα τελευταία δύο χρόνια, όχι απλά δεν βλέπουν ελπίδα στον ορίζοντα αλλά τις τελευταίες μέρες έχουν εμφανιστεί νέα σύννεφα πάνω από τη χώρα.

Με ανησυχία οι πολίτες ακούνε για νέα μέτρα, ενώ τα σενάρια του grexit έχουν βγει πάλι από τα συρτάρια και αναπαράγονται από διεθνή μέσα».

Ο πρώην υπουργός αναφερόμενος στο τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα σημείωσε ότι «προφανώς είμαστε υπέρ κάθε θετικής ρύθμισης για το χρέος. Είναι αυτονόητο αυτό.

Όπως είμαστε και υπέρ των χαμηλότερων στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα, παρ’ ότι η κυβέρνηση ήδη συμφώνησε, στο Eurogroup του Δεκεμβρίου, για υψηλά πλεονάσματα σε μεσοπρόθεσμη βάση.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ για πτωχευτικό δίκαιο: Θα δούμε δράματα

Και αυτό δυσκολεύει τη ζωή της εκάστοτε κυβέρνησης, αλλά και της χώρας», υποστήριξε ότι χρειάζεται «στροφή στην επιχειρηματικότητα και τις ιδιωτικές επενδύσεις, γυρίζοντας την πλάτη στις ιδεοληψίες του κρατισμού» και υπογράμμισε ότι ο «μόνος τρόπος για να προσελκύσουμε επενδύσεις είναι να ξαναχτίσουμε αυτό που γκρεμίστηκε τα τελευταία δύο χρόνια: Την εμπιστοσύνη.

Να κατορθώσουμε, δηλαδή, να προκαλέσουμε μια ευχάριστη έκπληξη στις αγορές και τους επενδυτές, περνώντας το μήνυμα ότι αυτή η χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα και κάνει ένα εντυπωσιακό άνοιγμα στην ιδιωτική πρωτοβουλία.

Μόνο έτσι θα γίνουν επενδύσεις στον τόπο, μόνο έτσι θα ανοίξουν καινούριες δουλειές, μόνο έτσι θα αντιμετωπισθεί μεσομακροπρόθεσμα το πρόβλημα του ασφαλιστικού συστήματος και μόνο έτσι θα ξεπεράσουμε οριστικά την κρίση».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε ότι «πρέπει να κάνουμε την επανάσταση της κοινής λογικής και να προχωρήσουμε ενωμένοι, δημιουργώντας μια πλατιά πατριωτική συμμαχία αποτελούμενη από όσους πιστεύουν στις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος».

Ακολουθήστε μας στο Google News! Κάντε κλικ εδώ!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ για πτωχευτικό δίκαιο: Θα δούμε δράματα