28-10-2020

Υποχώρηση των 10ετών ελληνικών ομολόγων, λόγω συνεδρίασης του ΔΝΤ

Υποχώρηση στο 7,4% σημειώνουν σήμερα οι αποδόσεις των 10ετών ελληνικών ομολόγων, μέρα συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ, σχετικά με την ελληνική περίπτωση.

Αναλυτές της ελβετικής τράπεζας Credit Suisse, αναφέρει το δημοσίευμα των Financial Times, εξακολουθούν να αναμένουν μία «γρήγορη» λύση για τη δεύτερη αξιολόγηση αργότερα στον Φεβρουάριο, αναφέρει το δημοσίευμα.

Αν το ΔΝΤ και η Ε.Ε. λύσουν τις διαφορές τους και δεχθούν τα σχέδιο της Αθήνας για τη δημοσιονομική προσαρμογή και τις μεταρρυθμίσεις, αυτό αναμένεται να ανοίξει τον δρόμο για την επισφράγιση της δεύτερης αξιολόγησης αργότερα μέσα στον μήνα και «να επιτρέψει στη Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να περιλάβει τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης», αργότερα φέτος, σύμφωνα με την Anaïs Boussie της Credit Suisse.

«Υπάρχει κάποια μορφή επιτακτικής πολιτικής ανάγκης, πιστεύουμε, με την προτίμηση όλων να κλείσουν οι διαπραγματεύσεις πριν τουλάχιστον από τις γαλλικές εκλογές, για να μη δηλητηριασθεί περαιτέρω η ευρωπαϊκή πολιτική συζήτηση», δήλωσε ο Τζοβάνι Ζάνι της ελβετικής τράπεζας.

«Επομένως, μία απόφαση μπορεί τελικά να προωθηθεί τον επόμενο μήνα ή το αργότερο τον Απρίλιο, εάν οι διαφωνίες δεν είναι πολύ μεγάλες», πρόσθεσε.