15-04-2021

Μοσκοβισί: Πρώτα τα προαπαιτούμενα και μετά το χρέος – Δεν είμαστε αρνητικοί

Ο αρμόδιος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN Greece από την Ουάσιγκτον, μίλησε για το ελληνικό χρέος, την αναδιάρθρωσή του, το ΔΝΤ και τη δεύτερη αξιολόγηση, τονίζοντας πως η εφαρμογή των προαπαιτούμενων και η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης έρχονται πρώτα σε σχέση με την απόφαση για την ελάφρυνση του χρέους.

«Θα συναντήσω τον Τσακαλώτο και θα έχουμε συζητήσεις πρώτα για τις μεταρρυθμίσεις και τα προαπαιτούμενα. Χρειάζεται να κινηθούμε βήμα βήμα για να έχουμε μία παγκόσμια συμφωνία (σ.σ. για το χρέος) που για μένα όλοι θα κερδίσουν: η νίκη θα είναι πρώτα οι μεταρρυθμίσεις και το πρόγραμμα να είναι πλήρως εφαρμοσμένο, που θα είναι νομίζω ένα πολύ καλό σήμα για τους επενδυτές και την ανάπτυξη, και αν αυτό γίνει, ήτοι τα προαπαιτούμενα και η πρώτη και δεύτερη αξιολόγηση, τότε μπορούμε να είμαστε θετικοί και για το χρέος. Δεν είμαστε αρνητικοί, η ΕΕ η Επιτροπή κατανοεί αλλά ξανά, η συμφωνία χρειάζεται να είναι παγκόσμια».

Απαντώντας σε ερώτηση για τα πρωτογενή πλεονάσματα και τους δημοσιονομικούς στόχους του προγράμματος ο κ. Μοσκοβισί δήλωσε:

«Θα έχουμε συζητήσεις όταν συναντηθούμε με τον Τσακαλώτο και τη Λαγκάρντ. Ας εργαστούμε βήμα-βήμα, πρώτα τα προαπαιτούμενα, η δεύτερη αξιολόγηση, η επιτυχία του προγράμματος, τα βήματα ανάκτησης της εμπιστοσύνης, και αυτά θα διαμορφώσουν ένα πιο ευνοϊκό πλαίσιο για να αντιμετωπίσουμε το θέμα του χρέους, με το ΔΝΤ μέσα»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ