21-04-2021

Ο Σόιμπλε απαντά στον Λιού: Η συζήτηση για το ελληνικό χρέος παραπλανεί του Έλληνες

Μια άτυπη κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον Γερμανό υπουργό οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζακ Λιού, με τον πρώτο να απαντά ουσιαστικά στον δεύτερο στο θέμα του ελληνικού χρέους.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Αμερικανός υπουργός νωρίτερα σήμερα πήρε θέση υπέρ της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

O κ. Σόιμπλε, έδωσε το παρόν, μαζί με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, σε πάνελ του CNN με τίτλο CNN Debate on the Global Economy, το μεσημέρι της Πέμπτης (σ.σ. ώρα Αμερικής).

Ο Γερμανός υπουργός όταν ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο και συντονιστή του πάνελ Ρίτσαρντ Κουέστ, για την Ελλάδα, το χρέος και την ενδεχόμενη ελάφρυνσή του, παρέθεσε… Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο υπουργός είπε χαρακτηριστικά πως,  «Όπως είχε πει και ο Γιάνης Βαρουφάκης, ακόμη και εάν διαγραφόταν το ελληνικό χρέος, η Ελλάδα σε δύο με τρία χρόνια θα βρισκόταν στην ίδια κατάσταση. Το ζητούμενο για την Ελλάδα δεν είναι το πώς θα επανακτήσει την ανταγωνιστικότητα της, αλλά να αποκτήσει ανταγωνιστικότητα. Η συζήτηση για το ελληνικό χρέος παραπλανεί του Έλληνες πολίτες».

Στο ίδιο θέμα τοποθετίθηκε και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, λέγοντας πως, «το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζητά από την Ελλάδα σημαντικές μεταρρυθμίσεις, τις οποίες ακόμη δεν έχει εφαρμόσει. Ταυτόχρονα ζητά και από τους Ευρωπαίους σημαντική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, την οποία ωστόσο δεν έχουν ακόμη αποφασίσει».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ