08-03-2021

Ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα δίνουν τα τουριστικά «κύματα»

Πολύτιμες ανάσες στην Ελληνική οικονομία συνεχίζει να δίνει ο τουρισμός με τα μηνύματα να είναι άκρως ενθαρρυντικά και για το 2016.

Η αυξητική τάση των τουριστικών κρατήσεων της τελευταίας στιγμής προς Ελλάδα συνεχίζεται και όλα δείχνουν πως οι ελεύσεις τουριστών την εφετινή χρονιά, θα ανέλθουν στα 25 εκατομμύρια, χωρίς σε αυτά τα στοιχεία να υπολογίζονται οι επιβάτες της κρουαζιέρας , ενώ υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για μικρή επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέας Ανδρεάδης, τόνισε, ότι και ο Αύγουστος θα συνεχίσει ανοδικά και με θετικό πρόσημο στις αφίξεις, σε σχέση με πέρυσι που είχαν επιβληθεί οι τραπεζικοί περιορισμοί.

Ο  κ. Ανδρεάδης ανέφερε επίσης ότι είναι πολύ σημαντικό για την οικονομία τα έσοδα να κινηθούν ανοδικά σε σχέση με πέρυσι, καθώς έτσι θα «γυρίσουν και το ΑΕΠ στο τρίτο και τέταρτο τρίμηνο του έτους και αυτό αποτελεί στοίχημα».

Εκτίμησε παράλληλα ότι και ο Οκτώβριος θα είναι ένας καλός μήνας για τον τουρισμό.

Η πτώση του τουρισμού στην Τουρκία εξήγησε ο κ. Ανδρεάδης έχει ωφελήσει τις τουριστικές ροές προς την Ελλάδα, καθώς οι διεθνείς τουριστικοί πράκτορες δεν έχουν πολλές επιλογές για τη Μεσόγειο.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ