19-04-2021

Πρόοδο σε ασφαλιστικό και φορολογικό αναγνωρίζουν Ντάισελμπλουμ και Κομισιόν

Σημαντική πρόοδο στη διαπραγμάτευση μεταξύ Αθήνας και Θεσμών, ειδικά στο φορολογικό και σε ορισμένες πτυχές του συνταξιοδοτικού, αναγνωρίζει η Κομισιόν μετά την τελευταία συνάντηση Τσακαλώτου – Κατρούγκαλου με το κουαρτέτο, την Κυριακή.

Λίγο πριν την αναχώρηση των εκπροσώπων των Θεσμών, εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Η αποστολή υπήρξε παραγωγική. Έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος ως προς τη μεταρρύθμιση του φόρου εισοδήματος. Επιπλέον πρόοδος σημειώθηκε και σχετικά με βασικές πτυχές της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού”.

“Οι εργασίες είναι σε εξέλιξη και θα συνεχιστούν και κατά τη διάρκεια των διακοπών του Καθολικού Πάσχα. Οι επικεφαλής των θεσμών θα επιστρέψουν στην Αθήνα στις 2 Απριλίου για επανάληψη των συνομιλιών με σκοπό την ολοκλήρωσή τους το συντομότερο δυνατόν”.

Ιδιαίτερα θετικός και ο Ντάισελμπλουμ

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ. Ο προέδρος του Εurogroup, χαρακτήρισε εποικοδομητικές τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Αθήνα και τους πιστωτές, κάνοντας λόγο για σημαντική πρόοδο σε κρίσιμα ζητήματα. «Οι συνομιλίες μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών ήταν εποικοδομητικές από το ξεκίνημα της αποστολής. Σημαντική πρόοδος έχει επιτευχθεί στα εκκρεμή ζητήματα όπως η φορολόγηση του εισοδήματος και η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού» ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup σε σύντομη ανακοίνωσή του.

«Οι εργασίες είναι σε εξέλιξη και θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα. Οι επικεφαλής της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα θα επιστρέψουν στις 2 Απριλίου για να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις με στόχο να ολοκληρώσουν την αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό» κατέληξε.

Η σημερινή συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των θεσμών, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 10.30 το πρωί. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι υπουργοί, Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Οι συναντήσεις των τεχνικών κλιμακίων, καθώς και τηλεδιασκέψεις, εφόσον αυτές χρειαστούν, σε κορυφαίο επίπεδο, θα συνεχισθούν, σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, παράλληλα, ότι υπάρχει σύγκλιση σε σημεία-κλειδιά του ασφαλιστικού και σχεδόν πλήρης συμφωνία για το φορολογικό.

Πλήρης επιβεβαίωση χθεσινής ανάρτησης του altsantiri.gr:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ