20-04-2021

Αλεξιάδης: Οι πολίτες να ζητούν αποδείξεις για τη μείωση της φοροδιαφυγής

Προτροπή προς τους πολίτες να ζητούν αποδείξεις, ώστε να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή, πραγματοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, σε παρέμβασή του στο Mega.

Συγκεκριμένα ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι θα πρέπει οι πολίτες να ζητούν πάντα αποδείξεις, ενώ αναφορικά με τη χρήση πλαστικών καρτών τόνισε ότι θα προβλέπεται «στα νομοσχέδια που καταθέτουμε άμεσα σε όσους έχουν δικαίωμα αφορολόγητου, ένα ποσοστό να χτίζεται με πλαστικό χρήμα. Αυτό το ποσοστό δεν θα χρειάζεται να το κρατούν σε αποδείξεις».

Ακόμα ο κ. Αλεξιάδης γνωστοποίησε ότι τα σχετικά νομοσχέδια θα κατατεθούν είτε αυτή είτε την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή.

Αναφορικά με τις φορολογικές δηλώσεις αναγνώρισε ότι έχει υπάρξει καθυστέρηση ενός μήνα. «Συζητούμε αντί να έχουμε τρεις διμηνιαίες δόσεις να έχουμε περισσότερες δόσεις. Ελπίζουμε η πρώτη δόση για το εισόδημα να είναι τον Μάιο», ενώ τέλος, τόνισε ότι έως την Τρίτη θα κατατεθεί στη Βουλή διάταξη με την οποία όλες οι δωρεές προς φορείς του Δημοσίου θα απαλλαγούν από ΦΠΑ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ