23-10-2019 | 14:57
Αρχική Ο ΑΝΑΓΩΓΟΣ Ο ανάγωγος της Κυριακής: Άλλος για τον Τιτανικό!!

Ο ανάγωγος της Κυριακής: Άλλος για τον Τιτανικό!!

28 δημοσιογράφοι στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Έβγαλαν τις κουκούλες της αντικειμενικότητας και φανέρωσαν τον πραγματικό τους ρόλο.

Φαντάσου πόσοι τους περισσεύουν στα κανάλια της διαπλοκής, για να μπορείς να χρησιμοποιήσεις 28. Με 28 δημοσιογράφους είσαι ένα ολόκληρο ενημερωτικό κανάλι. Κι όμως ο αρχηγός των 28 δημοσιογράφων φοβάται να πάει σε debate μήπως τυχόν βρεθεί κάποιος δημοσιογράφος και του ρωτήσει κάτι που δεν θέλει.

Οι νίκες είναι προσωρινές, οι ξεφτίλες παντοτινές.

Έσκιζε τα ρούχα του ο Μητσοτάκης, ο άνθρωπος της αλήθειας, ότι μετά τις ευρωεκλογές θα συμμετάσχει σε όσα debate θέλει ο Τσίπρας. Τόσο ψεύτης και τόσο γρήγορα. Ο ελληνικός λαός σύντομα θα καταλάβει ότι οι παλιοί ψεύτες δεν θα συναντηθούν ποτέ με την αλήθεια.

*** Μια αλαζονική δήλωση έκανε κι ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης για τη συμμετοχή του στην τελευταία θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Μητσοτάκη. Είπε ότι μέσω αυτού ο Μητσοτάκης διευρύνει τον κόσμο του. Χαλάρωσε.

Διάβασα και μία επιστολή που έστειλε σε κάποιον υποτίθεται για να του εξηγήσει για τη συμμετοχή του. Ολοφάνερα γραμμένη από κάποιον μέσα από τη Νέα Δημοκρατία με ολίγη σάλτσα από τον ηθοποιό. Μέσα εκεί διαβάσαμε ότι τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια άκουσε ο Κωνσταντίνος τόσα ψέματα.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια ο Κωνσταντίνος άκουσε αλήθειες.

Ναι, με μόλις μνήμη τεσσεράμισι χρονών ο Μαρκουλάκης, πήρε τις αποφάσεις του. Την κρίση άρχισε να την καταλαβαίνει προς το τέλος. Είναι σαν να βλέπεις τον Οιδίποδα και όταν βλέπεις να βγάζει τα μάτια του μόνο αντιλαμβάνεσαι ότι κάτι συνέβη.

Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που γεννιούνται σε χρυσά κλουβιά και θέλουν να ζουν μόνιμα χρυσές περιόδους. Και όταν χρειαστεί να ζήσουν κι όλοι οι υπόλοιποι, αυτούς που αγνοούσαν τόσα χρόνια, τότε αρχίζουν και καταλαβαίνουν ότι δεν επικρατεί η δική τους αλήθεια.

Για να καταλάβει ο Μαρκουλάκης τι σημαίνει Δημοκρατία, θα έπρεπε να κάνει το λάθος να μπει στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Θα μάθαινε τότε από τον ΣΚΑΪ πως είναι ο χειρότερος ηθοποιός της γενιάς του, ένας αλαζόνας, ένας μέτριος, ένας τίποτα, ένας ξεφτιλισμένος. Εφόσον όμως υποτάχτηκε στο σύστημα και το εξυπηρετεί, δεν υπάρχει κανείς καλύτερος από αυτόν. Μπορεί να απολαύσει τους επαίνους .

*** Η χρυσή Δημοκρατία. Χάρβαρντ εναντίον ταπεινοφροσύνης και ελληνοσύνης.

Αγωνία στον ΣΚΑΪ τους έχει πιάσει.

Πρεμούρα.

Τρέμουν μην δεν αποδώσει η κατάμαυρη προπαγάνδα.

Μην ανησυχείτε.

Το ΚΙΝΑΛ μαζί σας, το ΚΚΕ μαζί σας, οι Ακροδεξιοί μαζί σας.

*** Είναι θλιβερό.

Ένας λαός να παραδίδεται σε μια οικογένεια που όλοι ξέρουν.

Θα μου πεις και τι να κάνει όταν έχει έναν Τσίπρα που άφησε τον Τσακαλώτο να του ρημάξει τη μεσαία τάξη με τους φόρους.

Τώρα άρχισαν να καταλαβαίνουν.

Ο Τσίπρας δεν έμαθε ακόμα να παίρνει κεφάλια, δεν έμαθε ακόμα να καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να κάνει χάρες.

*** «Δραματοποίησε την κατάσταση σε σχέση με την Τουρκία», είπε ο Κυριάκος. Επειδή ο Τσίπρας συγκάλεσε ΚΥΣΕΑ. Το κείμενο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο είναι το σκληρότερο όλων των εποχών για την Τουρκία, μήπως μπορεί να βοηθήσει τον επηρμένο του Χάρβαρντ να αντιληφθεί την κατάσταση;

Πάρε και τους κύπριους, Κυριάκο, και πες τους να μην ανησυχούν. Δεν πειράζει που έχει ξεκινήσει γεωτρήσεις στη δική τους ΑΟΖ.

Η Τουρκία.

Πάρε εσύ είσαι, του Χάρβαρντ, καταλαβαίνεις πιο πολύ. Και ο Σημίτης καθηγητής ήταν αλλά αυτός υπέγραψε για τα Ίμια.

*** Στην Πειραιώς η γκρίνια είναι μεγάλη από τα δεκάδες στελέχη που κόπηκαν από τα ψηφοδέλτια, στα οποία ο Μητσοτάκης και οι συν αυτώ τους έταζαν μια θέση, προκειμένου να αυξήσουν την επιρροή τους. Οι «κομμένοι» όμως, τον πρώτο που βάζουν στο στόχαστρο είναι τον πραγματικό τους αρχηγό, τον Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος, όπως μου λένε, έφτιαξε τα ψηφοδέλτια στα μέτρα τα δικά του και του Αντώνη Σαμαρά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η περίπτωση του κολλητού του, Σταμάτη Πουλή, ο οποίος παρά το γεγονός ότι διώκεται «καβάτζαρε» μια θεσούλα στο ψηφοδέλτιο, μη τυχόν και εξασφαλίσει βουλευτική ασυλία.

*** Χρωστάει, χρωστάει η Νέα Δημοκρατία, αλλά οι διαφημίσεις της πέφτουν βροχή, όπου βρεθείς όπου σταθείς ότι ανοίξεις να δεις. Έτσι είναι. Άμα έχεις μέλη επιχειρηματίες όλο και βρίσκονται οι λύσεις

Έχεις και όλους τους δημοσιογράφους. Πάλι καλά που μαθαίνουμε ότι κατεβαίνει και ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.

*** Το όχι και τόσο μακρινό 2004 ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έλεγε ότι ένα δεύτερο debate μεταξύ των δύο που διεκδικούν την εξουσία είναι απαραίτητο, χαρακτηρίζοντας τον Γιώργο Παπανδρέου φοβητσιάρη, όταν αρνούνταν την τετ-α-τετ αντιπαράθεση με τον Κώστα Καραμανλή.

Τέτοια άρνηση βέβαια έδειχνε και ο Ανδρέας Παπανδρέου στα αιτήματα του ίδιου κάποια χρόνια νωρίτερα. «Θέλω να ελπίζω ότι κι ο γιος του δεν θα κάνει το ίδιο λάθος» είπε ο Μητσοτάκης και πού να φανταζόταν ότι τελικά το λάθος θα το έκανε ο δικός του γιος, αρνούμενος τόσο πεισματικά να αντιπαρατεθεί με τον Τσίπρα.

Είναι φανερό ότι κλάνει μέντες το Χάρβαρντ.

Που να πάει χωρίς τον στρατό των διαστρεβλωτών;

*** Ρε, πήγε ο Κατρούγκαλος να πει στην Ντόρα ότι είχε διορίσει τον γιο της ειδικό σύμβουλο στο υπουργείο εξωτερικών και ο δημοσιογράφος ούρλιαζε περισσότερο απ’ την Ντόρα.

Ούτε η χούντα τόσους και τέτοιους.

*** «Ακόμη αναρωτιέμαι για ποιον λόγο ένας απόφοιτος του Χάρβαρντ τρέμει κι αποφεύγει το debate με έναν πρόεδρο του 15μελούς», είπε η Άντζι Σαμίου.

Αναρωτιέσαι γιατί είσαι κανονικός άνθρωπος.

Δεν είσαι δημοσιογράφος.

*** Πόσο τελευταίος υπάνθρωπος πρέπει να είσαι για να τραβήξεις φωτογραφία με το κινητό σου τηλέφωνο ένα νεκρό άνθρωπο, σωριασμένο στην άσφαλτο; Κι ακόμα πιο ξεφτιλισμένοι οι δημοσιογράφοι (;) που πλήρωσαν και δημοσίευσαν τη φωτογραφία. Αναφέρομαι στον Πάνο Ζάρλα, το παιδί που είχε νικήσει πέρυσι το Power Of Love, η μάνα του οποίου δεν έχει συνέλθει, όπως θα συνέβαινε με όλες οι μανάδες του κόσμου. Λίγη ντροπή ρε…

*** Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διεκδικεί την Πρωθυπουργία. Η Ντόρα διεκδικεί μια έδρα στα Χανιά, ο γιος της έγινε Δήμαρχος Αθηναίων και η νύφη της, Σία Κοσιώνη, θα συμμετάσχει στο debate των πολιτικών αρχηγών. Μόνο μια οικογένεια στην Ελλάδα θα μπορούσε να το πετύχει αυτό. Η οικογένεια Μητσοτάκη.

*** Αρχίζει και μπαίνει προς την τελική ευθεία απ’ ό,τι καταλαβαίνω η δίκη της Χρυσής Αυγής. Είδα τις προάλλες σε φωτογραφία αυτή τη μάνα, τη Μάγδα Φύσσα και με έπιασε η καρδιά μου. Άντε ρε παιδιά, λήξτε το… Πώς αντέχει αυτή η γυναίκα;

Η Μάγδα Φύσσα είναι η σημερινή εκδοχή του έργου «Μάνα κουράγιο».

*** ΓΑΠ for president λέω εγώ… Γιατί ο καλός ο καπετάνιος στο… μπουρίνι φαίνεται.

Εκεί λοιπόν που γιόρταζε τα γενέθλιά του με μία βόλτα με το κανό του στη θαλάσσια περιοχή του Ρίου, ένα μπουρίνι έκανε το λάθος να τον ενοχλήσει.«Το κύμα στην κυριολεξία τον σκέπαζε, όμως ο Παπανδρέου τα κατάφερε, έστω και αν σίγουρα έζησε εφιαλτικές στιγμές στη θάλασσα», είπε αυτόπτης μάρτυρας.

Εφιαλτικές στιγμές έζησε το κανό, η θάλασσα, το μπουρίνι, το Ρίο, αλλά όχι ο ΓΑΠ…

*** Πρόλαβε και ο Βασίλης Κικίλιας να φορέσει… βέρα στο δεξί, πριν ριχτεί κανονικά στη μάχη των εθνικών εκλογών. Την πήρε με παπά και με κουμπάρο την Τζένη Μπαλατσινού σε μία λιτή και συνάμα σικ τελετή στον Λυκαβηττό, και μετά η Τζένη πήρε την πεθερά της και όλο καμάρι πήγαν να παρακολουθήσουν την προεκλογική ομιλία του συζύγου στο Αθηνών Αρένα.

Ότι τα όργανα που συνόδευαν την Τζένη Μπαλατσινού στην εκκλησία, έπαιζαν το τραγούδι που συνόδευε και την αγαπημένη Καρέζη στην ταινία Τζένη-Τζένη όταν πήγε να παντρευτεί τον βουλευτή Μαντά… να το εκλάβουμε ως «σημάδι» λόγω των εκλογών… ή απλώς έτυχε;

*** Σηκωθείτε από τους καναπέδες και σταματήστε την κλαψομουνί@ση.

Δεν μπορεί να πέθανε η Δημοκρατία σ’ αυτόν τον τόπο.

Δεν μπορεί στο τέλος αυτής της κρίσης να θάψουμε και μνήμη και ιστορία και αποστασίες και χούντες και βρωμιές και σκάνδαλα και κλεμμένα.

Απ ‘το «φέρτε πίσω τα κλεμμένα» φτάσαμε στο «κρατήστε τα κλεμμένα κι ελάτε να μας ξανακυβερνήσετε».

Να σηκωθεί η μνήμη όρθια και να μην κοιμάται με ανοικτό τον τηλεοπτικό δέκτη στον ΣΚΑΪ.

Ανάγωγος είμαι.

Τέλειωσα κανονικό λύκειο και πανεπιστήμιο.

Παρντόν που ο μπαμπάς μου δεν είχε κάποιον να πληρώσει να με χώσει στο Χάρβαρντ.

Παρντόν.

*** Όλοι ξέρουν τι συνέβη στον Τιτανικό. Και όμως ο ελληνικός λαός ξανακόβει εισιτήριο για να ανέβει. Όποιος δε μαθαίνει με την πρώτη, δεν μαθαίνει ούτε με την δεύτερη. Παλιά κινέζικη, ινδιάνικη  και ελληνική παροιμία!

{{-PCOUNT-}}60{{-PCOUNT-}}

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Άγριες Μέλισσες»: Όσα θα γίνουν στο αποψινό επεισόδιο

Η είσοδος της Κάτιας Δανδουλάκη στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Άγριες Μέλισσες» θα φέρει τα πάνω κάτω. Ο Κυπραίος εκφράζει τον έρωτά του στη Μυρσίνη. Είναι όμως...

Ελένη Μενεγάκη: Ο απρόσκλητος επισκέπτης εισέβαλε στο πλατό και την άγχωσε (video)

Η Ελένη Μενεγάκη αναστατώθηκε κατά τη διάρκεια της εκπομπής της. Τι συνέβη; Η εισβολή ενός απρόσκλητου επισκέπτη στο πλατό την άγχωσε και εξήγησε on camera τι...

Σταϊκούρας: Ποιοι ευνοούνται από τα μέτρα

Στον ειδικό λογαριασμό που είχε εξαγγείλει ο πρώην Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για την κατάθεση 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ ως εγγύηση στους δανειστές για την τριετία...

Ελεύθερη η μητέρα που εγκατέλειψε το βρέφος στη Θεσσαλονίκη – «Δεν θέλω το μωρό»

Με προφορική εντολή της εισαγγελέως ποινικής δίωξης αφέθηκε ελεύθερη η νεαρή μητέρα που εγκατέλειψε το νεογέννητο κοριτσάκι της σε είσοδό πολυκατοικίας στην περιοχή Χαριλάου...

Ο Σταμάτης Κόκοτας για την Πάολα: Δεν συνεργάζομαι με κυρίες (video)

Ο Σταμάτης Κόκοτας όταν ρωτήθηκε αν θα συνεργαζόταν με την Πάολα έδωσε μία απάντηση που προκάλεσε έκπληξη σε πολλούς. «Η νέα γενιά λαϊκά τραγούδια δεν...

Εξάρθρωση σπείρας με δεκάδες κλοπές σε Καλλιθέα και Αθήνα – Συνελήφθη ανήλικος

Σπείρα που λήστευε πεζούς και καταστήματα ενώ είχε και «πλούσια» δράση στις κλοπές οχημάτων σε Αθήνα, Νέα Σμύρνη και Καλλιθέα, εξάρθρωσε η υποδιεύθυνση ασφάλειας...

Πένθος για την Άλκηστη Μαραγκουδάκη

Δύσκολες ώρες περνάει η Άλκηστις Μαραγκουδάκη. Τι συνέβη στη σιδηρά κυρία των media; Ο πατέρας της «έφυγε» από τη ζωή σκορπίζοντας θλίψη στην οικογένειά τους. Ένα...

Με τον Πάπα Φραγκίσκο συναντήθηκε ο Νίκος Δένδιας

Σε εγκάρδιο κλίμα έγινε δεκτός από τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκαν οι στενές σχέσεις Ελλάδος- Βατικανού. Ο κ....

Ο Αλέξης Τσίπρας σε μπαρ του Ρεθύμνου με φοιτητές βλέπει το ματς του Ολυμπιακού

Σε γνωστό μπαρ του Ρεθύμνου βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης, αμέσως μετά την ομιλία του και τη συζήτηση που ακολούθησε με πολίτες στην Πλατεία...

ΣΥΡΙΖΑ: Δε θέλουμε να φανταστούμε τι θα γίνει εάν βγει και sequel του Τζόκερ…

«Το φιάσκο της κυβέρνησης «Τζόκερ» ολοκληρώθηκε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο. Ο κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε χθες να ζητήσει δημόσια «νηφαλιότητα» μήπως και σταματήσουν να...

Αυτή είναι η «απάντηση» των αθλητών κόντρα στη βία (video)

Τραγικές καταστάσεις έζησαν αργά το απόγευμα της Τρίτης (22/10) οι νεαροί παίκτες του Ολυμπιακού και της Μπάγερν Μονάχου στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη στο...

«Γυναίκα χωρίς όνομα»: Η Κάτια καταλαβαίνει πως κινδυνεύει στο κτήμα του Νίκου

Όσα θα συμβούν στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Γυναίκα χωρίς όνομα». Η Κάτια καταλαβαίνει πια ότι βρίσκεται σε κίνδυνο όσο είναι στο κτήμα τον Νίκου....

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Έναρξη διαπραγμάτευσης του «πράσινου» ομολόγου – Επενδύσεις άνω του 1 δισ. ευρώ...

Για το ομόλογο της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΕΧ, που αποτελεί το πρώτο πιστοποιημένο πράσινο ομόλογο που εκδίδεται στην Ελλάδα αλλά και για τις επενδύσεις σε...

Τρίτο «όχι» στον Γιάννο Παπαντωνίου – Παραμένει στη φυλακή

Ο Γιάννος Παπαντωνίου με δήλωση του την Τετάρτη (23/10) έκανε γνωστό ότι απορρίφθηκε το τρίτο κατά σειρά αίτημα του αποφυλάκισης από το αρμόδιο δικαστικό...

Novartis: Απέρριψε το Συμβούλιο Εφετών το αίτημα Λοβέρδου για εξαίρεση της Τουλουπάκη

Δεκτή έκανε το Συμβούλιο Εφετών την εισαγγελική πρόταση να απορριφθεί το αίτημα εξαίρεσης που είχε υποβάλει ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος, κατά της...

Βάνα Μπάρμπα: Η απάντησή της για τον λόγο που αποχώρησε από παράσταση (video)

Η Βάνα Μπάρμπα απάντησε στα δημοσιεύματα που την ήθελαν ενώ πήγε στο θέατρο Παλλάς στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Ωνάσης: Τα θέλω όλα» να...