10-05-2021

Ο ανάγωγος της Κυριακής: Η νεότητα άργησε 20 μέρες

Επέτειος του Πολυτεχνείου.
Ίσως να είναι η πιο πιστή αναπαράσταση της εποχής αυτής.
Οι φοιτητές κλεισμένοι μέσα και τα όργανα της τάξης μέσα κι αυτά να βαράνε.

Δεν είναι ο στρατός βέβαια μέσα στην ΑΣΣΟΕ, αλλά με τις δηλώσεις της Δόμνας Μιχαηλίδου ότι «Σ’ αυτά που βρεθήκαν μέσα στην ΑΣΣΟΕ είχε πρόσβαση ο στρατός της Συρίας» δεν αργεί να μπει και ο στρατός!!!

Λοστάρια και κοντάρια βρήκαν μαντάμ και μπουκάλια.
Τι να τα κάνει αυτά ο στρατός της Συρίας;
Μιλάμε το κορίτσι ιδιοφυΐα!

Θα ασχολούμαστε όλη μέρα και όλη νύχτα με φοιτητές και νέους μέχρι να περάσει η Novartis.
Μετά θα βγει ο ψυχοπονιάρης Μητσοτάκης και θα δώσει λύση.

Ασκήθηκε ποινική δίωξη για δωροληψία κατ’ εξακολούθηση στον Λοβέρδο. Τι σημαίνει αυτό;
Ότι θα γλείψει μέχρι τέλους η Φώφη τον Κυριάκο για να της τον γλυτώσει, τον καλό της.
Και θα βαράνε συνέχεια νέους για να έχουν δικαιολογία οι δημοσιογράφοι γιατί κουκουλώνουν τη Novartis.
Την ξέρουν τη δουλειά τα παιδιά!

«Με πίεζε η Τουλουπάκη» λέει ο Φρουζής «να της πω για πολιτικά πρόσωπα».
Τι να σε ρωτήσει ρε μεγάλε; Αφού όλη μέρα μπαινόβγαινες σε υπουργεία, συναντούσες υπουργούς, τους έστελνες σημειώματα για το τι τιμές θέλουν στα φάρμακα… Τι να σε ρωτήσει; Αν πήγαινες στις κούνιες τα απογεύματα;

Σας ρώτησε για συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα; Τον ρωτήσανε. Όχι απάντησε. Άρα πως σε πίεζε;

Πρέπει να πιστέψουμε τον Φρουζή θέλουν να μας πουν οι ταϊσμένοι από την Novartis δημοσιογράφοι. Ρε πάρτε τα φράγκα εντεταλμένοι κονδυλοφόροι της συμφοράς κι αφήστε μας ήσυχους.

O Μητσοτάκης δεν τα έβαλε τυχαία με τους νέους.
Τα πανεπιστήμια δεν έχουν την αριστερά να δεσπόζει μέσα. Εδώ και πολλά χρόνια η Νέα Δημοκρατία και η ΟΝΝΕΔ της κάνουν κουμάντο.
Αρά είναι πιο πολλοί αυτοί που εγκρίνουν αυτά που γίνονται.

«Εσύ ρε παιδί», ρώτησε κάποιος έναν φοιτητή που ο πατέρας του ήταν διακεκριμένος αριστερός, «πώς βρέθηκες σε δεξιά παράταξη;»
«Αυτοί έχουν τις προσβάσεις στους καθηγητές να περνάμε τα μαθήματα» απάντησε ο φοιτητής.
Αριστεία μέσω γνωριμιών. Αυτά είναι!!

Είναι απλά τα πράγματα. Πρέπει να πάψουν οι συζητήσεις και οι σκέψεις μέσα στα πανεπιστήμια. Να τους νοιάζει μόνο πως θα γίνουν πειθήνιοι μ@λάκες και να χουν μια δουλίτσα. Αυτό θέλει να στήσει ο Μητσοτάκης. Απόλυτη σιωπή.

Από πρωθυπουργός Αυτοκράτορας.

Τη Βόρεια Μακεδονία και τα μεγάλα λόγια για τους ηρωικούς Μακεδόνες τα ξέχασε ο Κυριάκος.
«Θα μεσολαβήσω εγώ στον Μακρόν για να μπείτε γρήγορα στην Ευρωπαϊκή Ένωση», τους είπε, ενώ ο Δένδιας είπε ότι «στην Ελλάδα θα βρείτε τον καλύτερο φίλο». Και ο μεν Δένδιας απ’ την αρχή στήριζε Πρέσπες. Ο Κυριάκος όμως τώρα βούτηξε στα παγωμένα νερά της λίμνης.

*** Συλλάβανε και τέσσερις που έκαναν διαλογισμό στο πάρκο Ελευθερίας.
Πάει κι ο διαλογισμός, πάει κι ο λογισμός. Σε λίγο θα συλλαμβάνουν κι όσους σκέφτονται καθώς περιμένουν το λεωφορείο στη στάση.
Η εποχή της σκεψοαπαγόρευσης.
Μην σκέφτεστε.
Το κάνει ο Κυριάκος για σας.

*** Τι ωραία και «γλυκιά» δήλωση του Βορίδη πως το ξύλο της αστυνομίας είναι «στοιχείο αναγκαστικότητας».
Πως βρίσκουν οι νεοχουντικοί αυτές τις ωραίες φρασούλες για να μην ξεχνάς ποτέ τα τσεκούρια που κράταγαν σαν νεολαίοι της Χούντας.

*** Διεθνή «σφαλιάρα» μεγατόνων από τους Financial Times στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο έβαλε στο στόχαστρό της η εφημερίδα τονίζοντας πως ουσιαστικά στρώνει το χαλί στη διαφθορά και στο ξέπλυμα «μαύρου χρήματος». Τον πήραν χαμπάρι οι έξω, αλλά εδώ μόκο τα ΜΜΕ. Υπάρχει λόγος… όπως τραγουδάει κι ο Οικονομόπουλος.

*** Αν και ο αστυνομικός αυτός που τραγούδησε στο Μοναστηράκι, φωνάρα. Θα τον ψάχνουν τα τάλεντ σόου να τον βρουν.

*** Κατά τα άλλα ο ΣΥΡΙΖΑ τρέχει με την όπισθεν. Έχουν κολλήσει σε προηγούμενες εποχές, νιώθεις ότι δεν βλέπουν τον κόσμο που έχει αλλάξει.

Ασφαλώς και πρέπει να στηρίζονται οι πρόσφυγες και όλοι της γης οι κατατρεγμένοι, αλλά  όταν η ευαισθησία πάει να γίνει μονοπώλιο κάνει αντιπαθείς τους «εκπροσώπους» της.

Οι γιαγιάδες που πήραν στη Μυτιλήνη το παιδί της γυναίκας που είχε θαλασσοδαρθεί για να βρει πατρίδα δεν ήταν ούτε κατ’ ανάγκην ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ΚΚΕ, ούτε Δεξιά.

Ήταν μια μάνα που ‘χε μεγαλώσει παιδιά και καταλάβαινε την όποια μάνα στον κόσμο.
Δεν έχουν όλα τα γεγονότα κομματική ερμηνεία.

Η διαχείριση του Προσφυγικού δεν λύνεται με ωραία λόγια.

Θα έρθουν ως το 2050, λέει, 300 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρώπη. Ασφαλώς δεν μπορεί να τους υποδεχτεί όλους ο ΣΥΡΙΖΑ στο λιμάνι του Πειραιά.

Μπορεί όμως να πάρει πρωτοβουλία να χτιστούν οι δομές της καινούργιας πραγματικότητας σε όλη την Ευρώπη.

Και καιρός είναι να υποδεχτούμε και τους νέους στα αεροδρόμια που έφυγαν από την Ελλάδα κι ακόμα δεν βρίσκουν λόγο να έρθουν.

Ο κόσμος έφυγε απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν διάβαζε σωστά τις ανάγκες του κόσμου. Επίσης απαξίωσε πολλά στελέχη του, τα οποία ο Τσίπρας επιμένει να κρατάει δίπλα του αντί να φτιάξει  μια καινούργια, φρέσκια ομάδα με τα πιο καλά απ’ τα παλιά του στελέχη. Ακόμα ασχολείται με το 4% που κάποτε είχε.

Κακό του κεφαλιού του.

Ο Μητσοτάκης απ’ την άλλη, δίνει παροχές και δημιουργεί ένα αίσθημα καλυτέρευσης της οικονομίας.

Το αν αυτό είναι πραγματικό θα το δείξει ο χρόνος. Η κοινωνία όμως σε μεγάλο βαθμό θεωρεί ότι ο Μητσοτάκης βαδίζει σωστά. Είναι μόνο η επικοινωνία ή έχουμε πιο γερασμένο πληθυσμό και άρα πιο πολλούς φοβισμένους;;

Σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει να έχει χάσει την μπάλα απ’ τα χέρια του και να τον οδηγούν αυτοί που τον οδήγησαν σε ήττα. Όμως εδώ την ευθύνη την έχει ο αρχηγός που επίμονα αγνοεί τα σημάδια που του δείχνει η κοινωνία.

Ας ελπίζουμε στο άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ και στο γεγονός ότι ο Τσίπρας μπορεί να κινείται αθόρυβα προς τον στόχο αυτό.

*** Η Γιάννα Αγγελοπούλου μάς είπε πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 δεν χρεοκόπησαν τη χώρα. Είναι αντίστοιχη δήλωση με το «λεφτά υπάρχουν» του Γιωργάκη, αλλά από την ανάποδη. Μάλλον όλα αυτά για τους «φουσκωμένους» προϋπολογισμούς στα δημόσια έργα, για το περίφημο C4I (το οποίο προμηθευτήκαμε από τη SAIC με υπεργολάβο τη Siemens έναντι περίπου 260 εκατομμυρίων ευρώ και δεν δούλεψε ποτέ, τουλάχιστον για τον σκοπό για τον οποίο αγοράστηκε) είναι ψέματα.

Η Ελλάδα διοργάνωσε τότε τους ακριβότερους Ολυμπιακούς Αγώνες στην ιστορία.

Εμένα η όλη φάση μου θυμίζει αγροτικό Datsun που του φορέσαμε καινούργια μηχανή, του βάλαμε ζάντες, εξάτμιση, αναρτήσεις, φρένα, αλλά όταν ήρθε η ώρα του service δεν μπορούσαμε να το πληρώσουμε.

Σε 20 μέρες, 20 χρόνια πίσω

Θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και οι παρακάτω φράσεις ως λεζάντα της φωτογραφίας:

Πριν και μετά.
Ο γύρος της φάτσας σε 20 μέρες.
Ο χρόνος πήγε ανάποδα.
Θαύμα: Ο χρόνος πήγε παρελθόν.
Μετά βαΐων και μπότοξ.

Νεύριασε με τις φωτογραφίες που της βγάλανε την προηγούμενη φορά η Γιάννα που ήταν σαν μούμια του Φαραώ που το ‘σκασε απ’ το μουσείο της Αιγύπτου κι άρπαξε τις σιδερώστρες των στούντιο ομορφιάς, τις μποτοξούδες και μέσα σε 20 μέρες… κούκλα.
Τώρα μάλιστα! Τι να πω;
Πτου σου να μην σε ματιάσουν.

Η κυρία Αγγελοπούλου εκπονεί διάφορα μεγαλόπνοα για την προσωπική της και μόνο προβολή.
Δεν μπορεί να πληρώνει μια χώρα τις υπερβολές καμίας προσωπικής έπαρσης.
Τελεία και παύλα.

Δεν μπορεί κατ’ ουδένα τρόπο και για κανέναν λόγο να εκπροσωπεί η Γιάννα Αγγελοπούλου τους ήρωες της επανάστασης του ’21.

Αν δεν έχει συναίσθηση η ίδια και ο Μητσοτάκης, έχει συναίσθηση απόλυτη ο κόσμος.

*** Η Κατερίνα Γκαγκάκη παραιτήθηκε από τη θέση της Προέδρου της Τεχνόπολις μετά τα απαράδεκτα σχόλια της στην τηλεοπτική εκπομπή με τον Γιώργο Λιάγκα για σεξουαλική επίθεση που δέχθηκε μια φοιτήτρια. Αυτή η παραίτηση είναι μια νίκη των χρηστών των social media, οι οποίοι ανέδειξαν το θέμα. Και λέω νίκη όχι γιατί δεν πρέπει να είναι η Κατερίνα Γκαγκάκη σε αυτή τη θέση, αλλά επειδή δεν πρέπει κανένας άνθρωπος που σκέφτεται με τέτοιον τρόπο να βρίσκεται σε θέση ευθύνης. Αυτό.

*** Κάποιος βιντεοσκόπησε μια αραγμένη κλούβα των ΜΑΤ να παίζει στο τέρμα κλαρίνα και να αναβοσβήνουν πολύχρωμα φώτα. Θα είχαν καιρό να βγουν έξω, σε κανά νυχτερινό μαγαζί, οι ΜΑΤατζήδες και έτσι είπαν να μετατρέψουν την κλούβα σε μπαράκι. Έτσι για να ξεσκάσουν κι αυτοί λίγο…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ