18-05-2021

Ο ανάγωγος της Κυριακής: Δυο ξένοι

Δύο ξένοι. Η καινούργια σειρά που ανεβαίνει στη Νέα Δημοκρατία

Τι μούτρα αυτά της Ντόρας;
Δηλαδή, η γυναίκα μετά βίας κρατιέται να μην τον αρπάξει και τον φτύσει.
Ποτέ τόσο μίσος σε τέτοιο χαμόγελο.
Έχουν παραμορφωθεί τα χαρακτηριστικά της, έχει ανανταριάσει το λίφτινγκ, χύνεται δηλητήριο απ’ το στόμα της.
Ο Κομπλεξικός Κυριακός την υποχρεώνει να τον φιλάει και να παριστάνουν την ευτυχισμένη οικογένεια.
Θα γίνουν μαλλιά κουβάρια!
Θα πιαστούν μπροστά στην κάμερα.
Τους βλέπω στην εκπομπή της Κουτσελίνη να ψάχνουν να βρουν το δίκιο τους.

Η εφημερίδα «Δημοκρατία» δημοσίευσε στο κυριακάτικο φύλλο της μια μικρή αναδρομή στις μεταξύ τους σχέσεις από την εποχή που ο Κώστας Καραμανλής επέλεξε να μην δώσει ούτε υφυπουργείο στον Κυριάκο (ενώ είχε βγει πρώτος σε σταυρούς στη Β’ Αθηνών), λόγω της συμμετοχής στην κυβέρνησή του, ενός άλλου μέλους της οικογένειας, της Ντόρας Μπακογιάννη.

Το επόμενο επεισόδιο στις σχέσεις τους γράφτηκε το 2010, όταν η Ντόρα ίδρυσε τη Δημοκρατική Συμμαχία. Ο Κυριάκος παρέμεινε στη ΝΔ και ξεκίνησε να «χτίζει» τη σχέση του με τον αιώνιο αντίπαλο της ίδιας του της οικογένειας, τον Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να κερδίζει το χαμένο έδαφος. Όταν η Ντόρα επέστρεψε στη ΝΔ ο αδερφός της απολάμβανε ήδη την εμπιστοσύνη του Αντώνη Σαμαρά.

Κι όταν έφτασε η ώρα για τη διαδοχή του κ. Σαμαρά, η κ. Μπακογιάννη προσπάθησε να δείξει τα «δόντια» της, θέλοντας να δηλώσει υποψηφιότητα για την ηγεσία, παραμερίζοντας τον Κυριάκο, παρά τις περί του αντιθέτου συστάσεις του πατέρα της, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Ο Κυριάκος, όμως, κινήθηκε γρήγορα όμως και έγινε ο πρώτος που κατέθεσε υποψηφιότητα για την ηγεσία της ΝΔ και άφησε στα κρύα του λουτρού την αδερφή του. Τι έκανε η Ντόρα; «Έκλεισε το μάτι» στην υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, υποσκάπτοντας την υποψηφιότητα του Κυριάκου…

Υ.Γ.1: Αυτό το σπίτι που ‘ρθαμεεε,
ΕΝΦΙ… ΕΝΦΙΑ μη το πάρει.
Κι ο νοικοκύρης του σπιτιού
το με… το μέρισμα να πάρει.

Αυτά ήταν τα καινούργια κάλαντα φέτος.

Ο Αη Βασίλης ήρθε με άδειο σάκο.
Ούτε δώρα, ούτε 13ος μισθός, ούτε 13η σύνταξη.
Μόνο λογαριασμούς, λογαριασμούς, λογαριασμούς.

Για να υπάρξει καθαρή έξοδος από το μνημόνιο και να μην ακούμε αριστερά παπαροποιήματα πρέπει να μειωθεί η φορολογία, να κοπεί η 100% προκαταβολή φόρων, να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ,η Εισφορά Αλληλεγγύης, ο νέος φόρος στα μερίσματα, να δικαιολογούνται όλα τα έξοδα του ανθρώπου και να μην τιμωρούνται αλύπητα οι συνεπείς!

Οι πλούσιοι θα τα βρουν με τους νομούς.

Τεράστια πρόστιμα θα χαριστούν με την απόφαση του ΣτΕ στους Λαγκαρντιανούς και σ’ αυτούς της λίστας Μπόργιανς. Αλίμονο στους Έλληνες που δεν έχουν άκρες. Τη γάμησαν φορολογικά.

Πρωί πήρα το μέρισμα,
βράδυ μου πήραν το διαμέρισμα.

Π ληστη ριασμοί.

Το κόλπο που κάνουν οι τράπεζες είναι ότι από μόνες τους υποβαθμίζουν τις αξίες των ακινήτων που είχαν δοθεί ως εγγύηση και αρπάζουν ό,τι βρουν μπροστά τους. Και ρωτώ εγώ, ο ανάγωγος: Πληρώνω τον ΕΝΦΙΑ, βάση μιας τιμής που το κράτος ορίζει ότι έχει το ακίνητο. Πώς το δικαστήριο δέχεται ότι η τιμή του ακινήτου είναι αυτή που λέει η τράπεζα και όχι αυτή που ορίζει το κράτος επίσημα; Πώς γίνεται να πληρώνεις ΕΝΦΙΑ σε παραπάνω αξία ακινήτου όταν το ακίνητό σου στο δικαστήριο έχει άλλη τιμή; Μήπως είναι η ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κάνει ένα χοντρό τσαμπουκά στις τράπεζες, τις οποίες αφού ανακεφαλοποιήσαμε με δικά μας λεφτά, μας παίρνουν και τα σπίτια για μία κρίση που οι ίδιες έφεραν;

Μήπως το 2018 να μπει με επανάσταση; Διότι πίσω από τις ανεξάρτητες αρχές κρύβονται οι Γερμανοί και οι λοιποί ευρωπαίοι γύπες, οι οποίοι αρπάζουν τα σπίτια μας μαζί με τον ήλιο και τα μοιράζουν στους βροχερούς και βρεγμένους γραβατάκηδες της Ευρώπης.

Ώρα να μπει ένα τέλος…

Υ.Γ.2: Προσπαθούσε να ξεπαρκάρει ο άλλος κι έκλεισε όλο το ρεύμα κυκλοφορίας.
Εγώ μέσ’ στο ταξί, από πίσω. «Ο οδηγός των Χριστουγέννων», μου λέει ο ταξιτζής και συνεχίζει: «Είναι αυτοί που το βγάζουν βόλτα το αμάξι Χριστούγεννα, Πάσχα και της Παναγίας. Τους ξέρω. Έτσι ξεπαρκάρουν. Και στην Εθνική με 80 στη λωρίδα που τρέχουμε. Άσε αδερφέ δε θέλω να βρίσω μέρες που ‘ναι! Μου έρχεται να πάρω το χριστουγεννιάτικο δέντρο να το σπάσω στο κεφάλι του».

Υ.Γ.3: Τι την ήθελε τη φράση του Αϊνστάιν ο Κυριάκος; Που νομίζει ότι επειδή πήγε στο Χάρβαρντ, ελέω του μπαμπά του, ότι είναι και έξυπνος. Όταν τελειώσεις το Χάρβαρντ, αλλά το βλέμμα είναι Χάλβαρντ άστο να πάει στο διάολο. Δεν μπορεί το παιδί, πώς να το κάνουμε. Το παλεύει με εξωγήινους, το παλεύει με τροχαίες που δεν κλείνουν χείμαρρους, το παλεύει με αποφθέγματα. Δεν όμως. Τι να γίνει; Καλή και η αριστεία βρε Κυριάκο, καλό και το Χάρβαρντ.
Αυτές οι εμφανίσεις του στη Βουλή είναι το Muppet Show που δεν ξέρουμε και κάθε φορά από πού θα μας έρθει το τούβλο. Ούτε τον λήγοντα δεν πετυχαίνει αυτό το παιδί. Μπορεί από πολιτική να μην σκαμπάζει και πολλά, αλλά από κωμωδία φυσάει. Δεν παίρνει τον Μαρκουλάκη για σκηνοθέτη να του ανεβάσει μια ωραία κωμωδία;

Υ.Γ.4: Καλά έκανε ο Μαρκουλάκης και στήριξε τον Μητσοτάκη, δικαίωμά του είναι. Το περίεργο είναι ότι όλοι οι δημοσιογράφοι αγιοποίησαν τον Μαρκουλάκη, αλλά «εκτελούν» όποιον μιλήσει υπέρ Αριστεράς ή Τσίπρα. Άρα επιτρέπεται να έχεις γνώμη, αρκεί αυτή να είναι Δεξιά και Μητσοτακική. Μήπως κάποιος πρέπει να πει στον Μαρκουλάκη ότι ο άνθρωπος που τόσο πολύ εμπιστεύεται παίρνει στα κανάλια και εξοντώνει όποιον δεν του αρέσει; Μήπως νομίζει ο Μαρκουλάκης ότι η Ελληνοφρένεια κόπηκε από μόνη της; Καλό είναι να λες τη γνώμη σου και σεβαστή, αλλά να ξέρεις και τι γίνεται.

Υ.Γ.5: Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας που κάνει και δημοσκοπήσεις, εκεί… τον χαβά του! Σχοινί-κορδόνι να βγάζει τον Κυριάκο να προηγείται μέχρι και στην Καταλονία. Πάντως, αν είχαν χιούμορ οι εταιρείες δημοσκοπήσεων θα έπρεπε να βάλουν και ερώτημα για τον πιο σέξι έλληνα πολιτικό. Να το δω εκεί το ΠΑΜΑΚ τι θα έβγαζε!

Υ.Γ.6: Τι ήταν αυτή η απειλή του Τσακαλώτου προς τους βουλευτές; Τους απείλησε ότι αν δεν ψηφίσουν τις αυτεπάγγελτες διώξεις θα πέσει η κυβέρνηση; Κύριε Τσακαλώτε, η κυβέρνηση θα πέσει αν συνεχίσετε να παίρνετε τα σπίτια του κόσμου, όχι γιατί διαφωνούν οι βουλευτές – και σωστά – στις αυτεπάγγελτες διώξεις. Άντε γιατί παραμονή Χριστουγέννων δεν θέλω να βρίσω, αλλά θα βρίσω.
Καλά κάνατε και το μαζέψατε πίσω γιατί όταν ο Αριστερός σκέφτεται έτσι, τότε πρέπει να υπάρχει αυτεπάγγελτη δίωξη.

Υ.Γ.7: Μου λέει ταξιτζής «αδερφέ, πολύ με στεναχώρησε αυτός ο τύπος που σκότωσε το παιδί του. Να σου πω την αμαρτία μου, την πεθερά δεν τη λυπήθηκα. Και να σου πω και μια δεύτερη αμαρτία μου, να ‘ναι καλά και ο δράστης που το έκανε γιατί έχει τρομάξει και η δικιά μου η πεθερά. Έχει τρεις μέρες να βγάλει κουβέντα από το στόμα της. Συμφωνεί σε όλα μαζί μου και μάλλον θα περάσω τα πιο ωραία Χριστούγεννα, θα μου μπει το 2018 χωρίς να ακούω τη φωνή της».
Υπάρχουν κι αυτές οι απόψεις. Τι να κάνουμε; Να τις κρύψουμε;

Υ.Γ.8: Το άλλο το διαβάσατε; Ο οδηγός ενός εκσκαφέα στο Αγρίνιο μπερδεύτηκε και γκρέμισε λάθος σπίτι. Ναι, του είχαν πει να γκρεμίσει ένα μισοτελειωμένο σπίτι σε ένα χωριό και αυτός γκρέμισε ένα άλλο, 30 μέτρα μακριά, χτισμένο κανονικά, στο οποίο ευτυχώς δεν ήταν κανείς μέσα εκείνη την ώρα. Φαντάζεσαι να σε πάρουν τηλέφωνο και να σου πουν «συγγνώμη κύριε αλλά σας γκρεμίσαμε κατά λάθος το σπίτι»; Ρε τι γίνεται.
Σου γκρεμίζωωωω το σπίτι. Μήπως να το τραγουδήσει και αυτό ο Πάριος;

Υ.Γ.9: Κόπηκε η σατιρική εκπομπή «Ελληνοφρένεια» από τον Alpha. Ο νοών νοείτω. Σε λίγο στην τηλεόραση θα μιλούν μόνο δημοσιογράφοι ελεγχόμενοι. Ό,τι γινόταν επί χούντας δηλαδή. Άρα σε λίγο θα προσδοκούμε σε ένα νέο Πολυτεχνείο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ