Το Facebook μπλόκαρε τον Μπογιόπουλο για ανάρτηση κατά των ναζί (video)

Με ένα τριήμερο μπλοκάρισμα από το facebook «αντάμειψε» το κοινωνικό μέσο τον γνωστό δημοσιογράφο, Νίκο Μπογιόπουλο με αφορμή ανάρτησή του σχετικά με το ολοκαύτωμα του Κανδάνου.

Ο δημοσιογράφος ανήρτησε μία φωτογραφία και ένα κείμενο σχετικά με μία από τις πιο σκληρές βιαιοπραγίες των ναζί στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, κάτι που απ’ ό,τι φαίνεται το facebook θεώρησε απαράδεκτο, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει το προφίλ του.

Όπως ο ίδιος ο Νίκος Μπογιόπουλος έκανε γνωστό μιλώντας στην ΕΡΤ1, τα πράγματα έχουν ως εξής: Στις 2 του μηνός ήταν μια ημέρα μνήμης για την πατρίδα μας, μια τραγική επέτειος, ήταν η επέτειος του ολοκαυτώματος της Κανδάνου. Στην Κάνδανο συνέβη ένα από τα ειδεχθέστερα ναζιστικά εγκλήματα κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Και μάλιστα οι δολοφόνοι ναζί άφησαν και τα στοιχεία τους, τα αποτυπώματά τους. Αναρτήθηκαν δύο πλάκες στην Κάνδανο, όπου οι ναζί μετά την εκτέλεση 180 συμπατριωτών μας πανηγύριζαν για το γεγονός ότι κατέστρεψαν ολοσχερώς την Κάνδανο, ανήρτησαν αυτές τις δύο ανορθόγραφες πλάκες, που έχουν μείνει εκεί να συμβολίζουν τη ναζιστική κτηνωδία και έγραφαν ότι το ολοκαύτωμα έγινε διότι υπήρχε αντίσταση στη ναζιστική κατοχή.

Αυτό λοιπόν που έκανα ήταν να γράψω ένα άρθρο, να υπενθυμίσω αυτά τα γεγονότα και να τα συνδέσω με το σήμερα. Διότι σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν απόγονοι των ναζί, μια συμμορία η οποία παριστάνει το πολιτικό κόμμα, λέγεται Χρυσή Αυγή και στα χεράκια τους βρίσκεται η ναζιστική σβάστικα. Έβαλα μάλιστα και μία φωτογραφία που αποτύπωνε τη χαρακτηριστική βολή που έδιναν οι ναζί στα θύματά τους.

Αφού δεν συνεμορφώθην προς τα υποδείξεις, το μπλοκάρισμα των 24 ωρών έγινε μπλοκάρισμα τριών ημερών. Νομίζω ότι κάτι τέτοιο ξεπερνά κατά πολύ τη λογοκρισία, διότι έχουμε μία συμπεριφορά η οποία φτάνει τα όρια του φιλοναζισμού.


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook