Το Facebook απολογείται στον Μπογιόπουλο και εκθέτει τη Χρυσή Αυγή (εικόνες)

Το Facebook «ομολόγησε» ότι προχώρησε σε αφαίρεση της δημοσίευσης από το προφίλ του Νίκου Μπογιόπουλου και απολογείται, ζητώντας «συγγνώμη» και αφήνοντας εκτεθειμένη τη νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, η οποία ανέφερε ότι δεν επρόκειτο για λογοκρισία αλλά για… «γκριζάρισμα» της φωτογραφίας

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Τρίτης (5/6/2018) στο προσωπικό προφίλ «Νίκος Μπογιόπουλος» εστάλη μήνυμα από την εταιρεία που διαχειρίζεται το Facebook.

Με το μήνυμα η εταιρεία ομολογεί ότι διέπραξε λογοκρισία κατά του αντιναζιστικού άρθρου του Νίκου Μπογιόπουλου στον «Ημεροδρόμο», με τίτλο «Τι κάνατε στην Κάνδανο, Κασιδιάρη;».

Όπως αναφέρει η εταιρεία έγινε «λάθος». Ταυτόχρονα, στο μήνυμα καταγράφεται ότι το Facebook προχώρησε σε αφαίρεση της δημοσίευσης από το προφίλ του Νίκου Μπογιόπουλου και απολογείται, ζητώντας συγγνώμη. Σημειώνει, μάλιστα, ότι επαναφέρει το περιεχόμενο που είχε αφαιρέσει.

Η εξέλιξη αυτή προέκυψε μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε λόγω της λογοκρισίας και μετά από πλήθος διαμαρτυριών, ακόμα και στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για το θέμα προχώρησε σε παρέμβαση ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, στο Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, το ΚΚΕ κατέθεσε ερώτηση στην Κομισιόν και υπήρξαν εκτενείς αναφορές στα ελληνικά ΜΜΕ.

Το γεγονός ότι η εταιρεία που διαχειρίζεται το Facebook αποδέχτηκε το απαράδεκτο της ενέργειας, ομολόγησε τη λογοκρισία, και προχώρησε στην αποκατάσταση της ανάρτησης που αφαίρεσε, κρίνονται καταρχάς ως θετική εξέλιξη.

Ωστόσο: Κάθε άλλο παρά πρέπει να θεωρηθεί ως λήξαν το θέμα. Η ελεύθερη διακίνηση ιδεών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν μπορεί να αμφισβητείται ούτε καν, κατά λάθος. Είναι, δε, αδιανόητο να διώκονται για ιδέες επειδή στρέφονται ενάντια στην θηριωδία του ναζισμού, λόγω της τεχνητής νοημοσύνης του Facebook.


H γελοιοποίηση της Χρυσής Αυγής

Ποιοι ήταν οι μόνοι που έγραψαν δημόσια για «δήθεν λογοκρισία του Facebook στον Μπογιόπουλο»; Μα, φυσικά, οι ναζί της Χρυσής Αυγής. Αυτοί που ενδιαφέρονται να μην αποκαλύπτεται η θηριωδία του ναζισμού και θα μπορούσαν να είχαν προχωρήσει σε αναφορές ενάντια στο αντιναζιστικό άρθρο.

Για κακή τους τύχη το κείμενο που ανέβασαν στην επίσημη ιστοσελίδα τους ήρθε να το γελοιοποιήσει το ίδιο το Facebook. Το δημοσίευμά τους (παρακάτω ολόκληρο) όπως φαίνεται και στη φωτογραφία ανέβηκε μια ώρα περίπου πριν την απολογία της εταιρείας που διαχειρίζεται το Facebook.

Μόνο η ανάγνωση του κειμένου των ναζί της Χρυσής μπορεί να αποδείξει το βαθμό του γκαιμπελισμού τους. Το παραθέτουμε:

«Χαλάει τον κόσμο τις τελευταίες μέρες το σταλινικό υπόλειμμα που ακούει στο όνομα Μπογιόπουλος, «καταγγέλλοντας» δήθεν λογοκρισία του από το Facebook.

Σύμφωνα με την καταγέλαστη «καταγγελία» του, «το Facebook, μετά από αιτήματα που δέχτηκε, μπλόκαρε το προφίλ «Νίκος Μπογιόπουλος» εξαφανίζοντας ταυτόχρονα την ανάρτηση με τίτλο «Τι κάνατε στην Κάνδανο, Κασιδιάρη;» που είναι άρθρο δημοσιευμένο στον «Ημεροδρόμο».

Στην πραγματικότητα, το Facebook (κατά πάγια τακτική του σε τέτοιες εικόνες…) «γκριζάρισε» όχι την ανάρτηση, αλλά μια φωτογραφία με εκτελεσθέντες από τους Γερμανούς, με την σημείωση ότι «η φωτογραφία αυτή μπορεί να δείχνει βίαιο ή σκληρό περιεχόμενο».

Όπως δε γνωρίζουν όλοι οι χρήστες (ακόμα και τα παιδιά του δημοτικού!), μπορούν να «πατήσουν» πάνω στην φωτογραφία και να την δουν κανονικά, «με δική τους ευθύνη», ενώ στην συνέχεια δίνονται οι επιλογές «Εμφάνιση φωτογραφίας» και «Να καλυφθεί η φωτογραφία».

Δηλαδή, παραμύθι κυρά μου είναι η «λογοκρισία»…

Πηγή: left.gr


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook