Την Τρίτη «κληρώνει» για MEGA – Αγωνία για τους εργαζόμενους του σταθμού

Την Τρίτη θα παρθούν οι αποφάσεις για το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, καθώς τα μέλη του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου (ΕΣΡ) θα αποφασίσουν για το «μαύρο» ή τη συνέχιση της λειτουργίας του καναλιού ως θεματικού αφού μελετήσουν το υπόμνημα της «Τηλέτυπος»

Αναλυτικότερα, οι υπεύθυνοι του καναλιού πρέπει να καταθέσουν υπόμνημα μέχρι τη Δευτέρα και στη συνέχεια το ΕΣΡ θα συνέλθει την Τρίτη, προκειμένου να λάβει απόφαση επί του ζητήματος λειτουργίας του σταθμού.

Ζητούμενο προς επίλυση αποτελεί  το θέμα με τους εργαζόμενους του σταθμού καθώς κατά τον νόμο, ένας μη ενημερωτικός σταθμός πρέπει να απασχολεί τουλάχιστον 50 άτομα έναντι των 400 που απαιτούνται για έναν ενημερωτικό.

Οι εκπρόσωποι του σταθμού δεν είχαν και εκεί πειστικές απαντήσεις για το θέμα, σημειώνοντας ως ρεαλιστική λύση έναν αριθμό μεταξύ 100 και 150 εργαζομένων. Επίσης, οι εκπρόσωποι δήλωσαν ότι αυτή τη στιγμή η «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ» δεν μπορεί να προσκομίσει προς το ΕΣΡ ούτε φορολογική, τραπεζική ή ασφαλιστική ενημερότητα.

Η Ανεξάρτητη Αρχή δεν έλαβε απάντηση ούτε για το γεγονός της επιλεκτικής μισθοδοσίας σε μέρος των εργαζομένων του MEGA. Οι εκπρόσωποι του MEGA απέδωσαν την αδυναμία τους να απαντήσουν στις ερωτήσεις, στο γεγονός ότι δεν έχει ακόμα εκπονηθεί το επιχειρηματικό σχέδιο για τον σταθμό.

«Δύο δύσκολα χρόνια φτάνουν στο αποκορύφωμα αγωνίας καθώς αύριο το ΕΣΡ αποφασίζει αν θα παραμείνει ανοικτό το MEGA  ή όχι», τόνισε στην ΕΡΤ ο εργαζόμενος στον σταθμό Μανώλης Δαλετζάκης

Το απόγευμα της Δευτέρας οι εργαζόμενοι του καναλιού θα συναντηθούν με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Δείτε Επίσης