Σύγχυση με το αίτημα αναστολής για το κλείσιμο του MEGA – Διαψεύδει το ΕΣΡ

  • Σύγχυση με τις πληροφορίες που κάνουν λόγο ότι η Τηλέτυπος έχει καταθέσει αίτηση αναστολής
  • Με κατηγορηματικό τρόπο από το ΕΣΡ διαψεύδουν την πληροφορία
  • Η ανακοίνωση της Digea για το Mega

Σύγχυση έχει προκληθεί με τις πληροφορίες που κάνουν λόγο ότι η Τηλέτυπος έχει καταθέσει αίτηση αναστολής της εκτέλεσης της απόφασης για τη διακοπή του σήματος του Mega, γεγονός που δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.

Ειδικότερα, με κατηγορηματικό τρόπο από το ΕΣΡ διαψεύδουν μιλώντας στο ethnos.gr, την πληροφορία. Όπως μάλιστα υποστηρίζουν «μέχρι τις 15.30 το μεσημέρι της Παρασκευής δεν είχε κατατεθεί στο ΕΣΡ κανένα σχετικό με το θέμα, αίτημα».

Η Digea από την πλευρά της υποστηρίζει πως για να μην προχωρήσει στην ειλημμένη απόφασή της να διακόψει το σήμα του σταθμού πρέπει να πάρει στα χέρια της εντολή ανατολής της απόφασης από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Σύμφωνα με τις ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η ιδιοκτήτρια εταιρεία του MEGA Τηλέτυπος κατέθεσε στο ΕΣΡ αίτηση αναστολής εκτέλεσης απόφασης διακοπής του σήματος του καναλιού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφίες, η ακρόαση των εκπροσώπων του MEGA φέρεται να ορίστηκε για αυτήν την Τρίτη, στη μία μετά το μεσημέρι.

Η ανακοίνωση της Digea για το Mega

Παράλληλα, την Παρασκευή γνωστοποιήθηκε πως μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης απέστειλε την απόφαση στη DIGEA η οποία με τη σειρά της ενημέρωσε επίσημα την ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ότι θα διακόψει το σήμα της,

«H Digea ενημερώνει το τηλεοπτικό κοινό ότι κατόπιν έγγραφης γνωστοποίησης που έλαβε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), θα προχωρήσει, ως υποχρεούται, από το νόμο και το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας της, στη διακοπή της παροχής υπηρεσιών ψηφιακής μετάδοσης του τηλεοπτικού σταθμού εθνικής εμβέλειας «MEGA». Η διακοπή θα πραγματοποιηθεί τις πρωινές ώρες της Κυριακής 28/10/2018», σημειώθηκε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook