«Πράσινο φως» από το ΕΣΡ στην προκήρυξη των τηλεοπτικών αδειών

  • Ομόφωνη έγκριση από την ολομέλεια του ΕΣΡ
  • Στόχος η προκήρυξη να δημοσιευθεί τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου

Ομόφωνα εγκρίθηκε από την ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, η προκήρυξη για τη διαδικασία χορήγησης των επτά τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας, γενικού περιεχομένου, ενημερωτικού προγράμματος.

Στόχος του ΕΣΡ, όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της αρχής, Ρ. Μορώνης, είναι η προκήρυξη να δημοσιευθεί την ερχόμενη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου.

Η προκήρυξη θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΣΡ. Η δημοπρασία θα διεξαχθεί βάσει των όσων προβλέπει ο νόμος, επανέλαβε ο κ. Μορώνης ενώ η πλήρης διαδικασία της δημοπρασίας θα αποφασιστεί το αμέσως επόμενο διάστημα. Το χρονικό περιθώριο από τη δημοσίευση της προκήρυξης είναι 45 ημέρες.

Δείτε επίσης: «Τέλη 2017 ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες», αναφέρει ο Παππάς

Άλλωστε, όπως ο Νίκος Παππάς είχε δηλώσει την ημέρα της ψήφισης της τροπολογίας για τις τηλεοπτικές άδειες, η διεξαγωγή του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί έως το τέλος του έτους, ή το αργότερο ως τις αρχές του επόμενου έτους.

Υπενθυμίζεται πως η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας, αλλά και οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΣΚΑΪ, Star Channel,ANT1 και Alpha έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά των υπουργικών αποφάσεων για τις 7 νέες δημοπρατούμενες τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας και την τιμή εκκίνησης που καθορίστηκε για την κάθε μια άδεια, στα επίπεδα των 35 εκατ. ευρώ.

Δείτε επίσης: Προσφυγή ANT1 και Alpha στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες – Τι ζητούν

Δείτε επίσης: Νέες προσφυγές στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες από τους «καναλάρχες» – Τι ζητούν