«Ξήλωμα» της διοίκησης της ΕΡΤ – Τέλος για Κωστόπουλο και Θαλασσινό

  • Την παραίτηση υψηλόβαθμων στελεχών της ΕΡΤ ζήτησε η ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής
  • «Δεν ήταν σε θέση να συνεργαστούν» αναφέρουν κύκλοι του ΨΗΠΤΕ
  • Το θέμα τέθηκε στη συζήτηση στην Πολιτική Γραμματεία, την Πέμπτη

Τις παραιτήσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ, Βασίλη Κωστόπουλου και του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου, Γιώργου Θαλασσινού, ζήτησε η ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής.

Κύκλοι από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης αναφέρουν ότι «διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν σε θέση να συνεργαστούν αρμονικά για το καλό της εταιρείας» και έτσι αποφασίστηκε να ζητηθεί η παραίτησή τους από τον υφυπουργό ΨΗΠΤΕ, Λευτέρη Κρέτσο. 

«Η ΕΡΤ θα συνεχίσει την εξαιρετική της πορεία και θα ακολουθηθούν τα προβλεπόμενα για την αναπλήρωση των θέσεων τους», αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές από το Υπουργείο.

Συζήτηση στην Πολιτική Γραμματεία

Το ζήτημα της ΕΡΤ συζητήθηκε μεταξύ άλλων στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Ο Νίκος Παππάς, ο Λευτέρης Κρέτσος και η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, ενημέρωσαν για τη συζήτηση νωρίτερα στην επιτροπή για την ΕΡΤ και για το ποια είναι η κατάσταση στη δημόσια τηλεόραση.

Παππάς: Πρέπει να ληφθούν μέτρα για να υπερβούμε την κατάσταση

Ας σημειωθεί ότι το πρωί, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς είχε πει, «υπάρχει ένας θόρυβος που είναι αναντίστοιχος της προσπάθειας που γίνεται και πρέπει να ληφθούν τα μέτρα για να υπερβούμε την κατάσταση».


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook