Η ΝΔ διαψεύδει τα περί αιχμαλωσίας θαλάσσιας χελώνας στο Καστελόριζο για να τη δει ο κ. Μητσοτάκης
Διαψεύστηκε από τον διευθυντή του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Ζούλα, το δημοσίευμα του zoosos.gr, σύμφωνα με το οποίο μια θαλάσσια χελώνα caretta caretta δέθηκε για να την δει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το οποίο αναδημοσίευσε το altsantiri.gr μαζί με το σχετικό video από τον τηλεοπτικό σταθμό STAR.

Ο κ. Ζούλας έστειλε επιστολή στο zoosos.gr με την οποία διαψεύδει τα περί αιχμαλωσίας της θαλάσσιας χελώνας με σκοπό να τη δει από κοντά ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα έστειλε και νέο video, στο οποίο φαίνεται ξεκάθαρα ότι η χελώνα παγιδεύτηκε μόνη της.

Στο video ακούγεται και η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία λέει «έχει μπλεχτεί, έχει μπλεχτεί» για να την καθησυχάσει στη συνέχεια ο αρχηγός της ΝΔ, λέγοντας: «Όχι, ξέρει, ξέρει».

Το πλήρες κείμενο της επιστολής διάψευσης:

«Aγαπητό zoosos.gr

Το site σας έχει ανεβάσει σήμερα όχι μόνον μια ανύπαρκτη, αλλά και μια εξαιρετικά προσβλητική “είδηση” για τους κατοίκους του Καστελόριζου, καθώς τους εμφανίζει να έχουν δέσει μια χελώνα καρέτα-καρέτα τάχα για να την δει από κοντά ο πρόεδρος της ΝΔ. Ως πειστήριο μάλιστα έχετε ανεβάσει και μια φωτογραφία στην οποία έχετε ζωγραφίσει με κόκκινο χρώμα τα σημεία από τα οποία υποτίθεται ότι έδεσαν οι κάτοικοι την χελώνα στο λιμάνι!

Επειδή συνέβη να είμαι παρών, όπως άλλωστε και δεκάδες άλλοι κάτοικοι και τουρίστες, η χελώνα της φωτογραφίας απλά μπλέχθηκε για λίγα δευτερόλεπτα σε ένα από σχοινιά της βάρκας που βρίσκεται στο συγκεκριμένο σημείο. Και απελευθερώθηκε μόνη της πολύ γρήγορα κουνώντας απλά τα πτερύγιά της.

Κάτι που φαίνεται όχι μόνον από τις φωτογραφίες, αλλά και από το βίντεο που σας αποστέλλω στο οποίο μάλιστα ακούγεται η σύζυγος του Κυρ. Μητσοτάκη να εκφράζει την ανησυχία ότι η χελώνα μπλέχτηκε και εκείνος να την καθησυχάζει.

Κατά τα άλλα ειλικρινά απορώ για την ευκολία με την οποία υιοθετήσατε -διότι δεν θέλω να πιστεύω ότι κατασκευάσατε- μια τόσο εξωφρενική ιστορία. Διότι εξωφρενικό θα ήταν βέβαια κάποιος να δέσει μια χελώνα στο λιμάνι για να την δει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χωρίς να γνωρίσει την άμεση κατακραυγή όχι μόνον του ίδιου του κ. Μητσοτάκη, αλλά και όλων των κατοίκων του Καστελόριζου που φροντίζουν τις λίγες καρέτα-καρέτα που υπάρχουν στο νησί.

Κωνσταντίνος Ζούλας

Διευθυντής Γραφείου Τύπου ΝΔ».
Δεδομένης την αναδημοσίευσης του αρχικού ρεπορτάζ του site, zoosos.gr, του πρώτου μέσου στην Ελλάδα που αναδεικνύει καθημερινά τη δραματική κατάσταση που βιώνουν τα ζώα σε αυτήν τη χώρα, αισθανόμαστε την ανάγκη να αποδώσουμε επ’ ακριβώς τα νέα δεδομένα στο θέμα και φυσικά να ζητήσουμε συγγνώμη από τους αναγνώστες μας.

Η πρώτη δημοσίευση διαγράφθηκε ήδη…

Το video όπως μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό STAR:

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook