Για μία ακόμη φορά, αναβλήθηκε η τριμερής συμφιλιωτική διαδικασία μεταξύ των εργαζομένων, της εργοδοσίας του Mega και του υπουργείου Εργασίας, με θέμα: «Μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών, το μέλλον της εταιρίας και των εργαζομένων». Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η πρώτη άκαρπη συνάντηση έγινε την Τρίτη 10 Μαΐου και η δεύτερη έγινε σήμερα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από τη διαδικασία αποδείχθηκε ότι η εταιρία δεν τηρεί την εργατική νομοθεσία, που προβλέπει το ευρωπαϊκό δίκαιο (2002/14/ΕΚ) και η εθνική νομοθεσία (ΠΔ 240/2006) προς ενημέρωση και διαβούλευση της διοίκησης της εταιρίας με τους εκπροσώπους των εργαζομένων αναφορικά με την εξέλιξη των δραστηριοτήτων της εταιρίας, την οικονομική της κατάσταση και το μέλλον της εργασίας και των εργασιακών σχέσεων.

«Το υπουργείο, θέλοντας να εξασφαλίσει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, ζήτησε εκ νέου την αναβολή της τριμερούς διαδικασίας για την Πέμπτη 19/5/16, ακριβώς γιατί στις δύο άκαρπες συμφιλιωτικές συναντήσεις η εταιρία δεν παρέσχε και δεν προσκόμισε αξιόπιστα οικονομικά στοιχεία και πλάνο βιωσιμότητας, με συνέπεια να καθίσταται αβέβαιο το μέλλον της και επισφαλείς οι εργασιακές σχέσεις», όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Το υπουργείο απαίτησε να προσκομιστούν τα ως άνω στοιχεία, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία, στην επόμενη συνάντηση, η οποία θα είναι η τελευταία. «Σε αυτό δεσμεύτηκαν οι εκπρόσωποι της εταιρίας», επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας στην ανακοίνωσή του.

Νωρίτερα η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη κυλιόμενων στάσεων εργασίας για τους δημοσιογράφους που εργάζονται στο «μεγάλο κανάλι» .

SHARE


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας