Το MEGA δεν θα διεκδικήσει τηλεοπτική άδεια

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο τηλεοπτικό τοπίο, μία ημέρα πριν από την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής φακέλων για συμμετοχή στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, καθώς το MEGA τίθεται εκτός «κούρσας».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι μέτοχοι του MEGA με επιστολή τους προς τις συστημικές τράπεζες, ενημέρωσαν πως δεν θα διεκδικήσουν κάποια από τις επτά τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, καθώς θεωρούν αρκετά υψηλό το τίμημα των 35 εκατ. ευρώ.

Συνεπώς, με τον τρόπο αυτό επισημοποιείται η απόφαση των μετόχων να μην καταθέσουν φάκελο υποψηφιότητας στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για τη διεκδίκηση μιας εκ των επτά προκηρυχθεισών τηλεοπτικών αδειών.

ΕΣΡ: Κανάλι χωρίς άδεια σταματάει να εκπέμπει στο τέλος του Φεβρουαρίου

Η προθεσμία που ορίζει ο νόμος για τα κανάλια που λειτουργούν με προσωρινή άδεια, λήγει στο τέλος του Φεβρουαρίου, τόνισε ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, Ροδόλφος Μορώνης, κατά την ενημέρωση των συντακτών.

Έτσι, όποιο κανάλι δεν καταθέσει φάκελο για τηλεοπτική άδεια, στα τέλη Φεβρουαρίου και μετά από σύσκεψη της ολομέλειας του ΕΣΡ, θα πρέπει να διακόψει την εκπομπή σήματός του.

Στα γραφεία του ΕΣΡ αύριο, Πέμπτη θα βρίσκονται επτά ομάδες υποδοχής, οι οποίες θα απαρτίζονται από έναν νομικό και έναν οικονομολόγο, οι οποίοι θα παραλαμβάνουν τους φακέλους και θα κάνουν έναν πρώτο έλεγχο μέχρι την αποσφράγισή τους – διαδικασία η οποία θα ξεκινήσει την Παρασκευή και ενδέχεται να φτάσει μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη. Ο ενδελεχής έλεγχος των φακέλων (οικονομικά στοιχεία κλπ) θα πάρει από 1,5 έως 3 μήνες. Ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ τόνισε ότι μετά τις 15:00 αύριο, καμία αίτηση δεν θα γίνει αποδεκτή. Επίσης, υπογράμμισε ότι κανένας δημοσιογράφος και καμία τηλεοπτική κάμερα δεν θα εισέλθει στα γραφεία του ΕΣΡ, καθώς θα παρεμποδίσει τη διαδικασία.

Κατά τη διαδικασία της αποσφράγισης των φακέλων στα γραφεία του ΕΣΡ, παρόντες θα είναι όλοι οι εκπρόσωποι των ενδιαφερόμενων για μια τηλεοπτική άδεια. Η αποσφράγιση θα ξεκινήσει με τη σειρά που θα έχουν κατατεθεί οι φάκελοι ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν περιθώριο 10 ημερών για να υποβάλλουν τυχόν ενστάσεις.