«Μαύρο» στο Mega όλων μας – Δεν χάνεται ποτέ ό,τι αγαπήθηκε

  • Τίτλοι οριστικού τέλους για το Mega τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου
  • Μετά από σχεδόν 30 χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας
  • Παρακολουθήστε την τελευταία σκηνή που προβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό
  • Με «Απαράδεκτους» μας αποχαιρέτισε το Mega, λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα της Κυριακής

Μετά από 29 χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας, έπεσε «μαύρο» στην τηλεοπτική συχνότητα του MEGA και έτσι το «μεγάλο κανάλι» αποχαιρέτισε το τηλεοπτικό κοινό, τα ξημερώματα της Κυριακής 28ης Οκτωβρίου. Μετά από ιδιαίτερες στιγμές διασκέδασης, ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, ο πρώτος ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός της χώρας έριξε «αυλαία». Ωστόσο, δεν χάνεται ποτέ ό,τι αγαπήθηκε…

Ήταν 3 το μεσημέρι της 20ης Νοεμβρίου 1989 όταν ξαφνικά στους τηλεοπτικούς δέκτες εμφανίστηκε και τέταρτο κανάλι. Όπως εμφανίστηκε, έτσι ακριβώς εξαφανίστηκε, με απόφαση του ΣτΕ, ο σταθμός που καθιερώθηκε στη συνείδηση του κοινού ως το «μεγάλο κανάλι».

Το σήμα του καναλιού σταμάτησε να εκπέμπει στις 02.11 π.μ. την ώρα που έπαιζαν διαδοχικά επεισόδια των “Απαράδεκτων”.

Συγκεκριμένα, όπως θα δείτε στο βίντεο το σήμα σταμάτησε να εκπέμπει σε έναν διάλογο του Βλάσση Μπονάτσου με τη Ρένια Λουιζίδου.

 

Μετά το «μαύρο», το μήνυμα που εμφανίζουν οι τηλεοράσεις είναι το εξής:

Σύγχυση προκλήθηκε το Σάββατο με τις πληροφορίες που έκαναν λόγο ότι η Τηλέτυπος έχει καταθέσει αίτηση αναστολής της εκτέλεσης της απόφασης για τη διακοπή του σήματος του Mega, γεγονός που δεν επιβεβαιώθηκε επίσημα.

Ειδικότερα, με κατηγορηματικό τρόπο από το ΕΣΡ διέψευσαν μιλώντας στο ethnos.gr, την πληροφορία. Όπως μάλιστα υποστηρίζουν «μέχρι τις 15.30 το μεσημέρι της Παρασκευής δεν είχε κατατεθεί στο ΕΣΡ κανένα σχετικό με το θέμα, αίτημα».

Η Digea από την πλευρά της υποστηρίζει πως για να μην προχωρήσει στην ειλημμένη απόφασή της να διακόψει το σήμα του σταθμού πρέπει να πάρει στα χέρια της εντολή ανατολής της απόφασης από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Η ανακοίνωση της Digea για το Mega

Παράλληλα, την Παρασκευή γνωστοποιήθηκε πως μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης απέστειλε την απόφαση στη DIGEA η οποία με τη σειρά της ενημέρωσε επίσημα την ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ότι θα διακόψει το σήμα της,

«H Digea ενημερώνει το τηλεοπτικό κοινό ότι κατόπιν έγγραφης γνωστοποίησης που έλαβε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), θα προχωρήσει, ως υποχρεούται, από το νόμο και το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας της, στη διακοπή της παροχής υπηρεσιών ψηφιακής μετάδοσης του τηλεοπτικού σταθμού εθνικής εμβέλειας «MEGA». Η διακοπή θα πραγματοποιηθεί τις πρωινές ώρες της Κυριακής 28/10/2018», σημειώθηκε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook