Σε εξέλιξη βρίσκεται και επισήμως ο διαγωνισμός για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας. Θα ολοκληρωθεί περί τα μέσα Αυγούστου με το τελευταίο στάδιο, που είναι η διεξαγωγή της δημοπρασίας μεταξύ όσων προεπιλεγούν, αφού προηγουμένως έχει πιστοποιηθεί ότι οι φάκελοί τους πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου και της προκήρυξης.

Τον έλεγχο των φακέλων -δικαιολογητικά, πιστοποιητικά, βεβαιώσεις, τεχνική και οικονομοτεχνική μελέτη, οργανόγραμμα κ.λπ.- θα πραγματοποιήσει η Επιτροπή Διεξαγωγής Διαγωνισμού, με τη συνδρομή διεθνούς εταιρείας ορκωτών λογιστών. Έχει σημασία, όπως σημειώνει η “Αυγή”, ότι οι φάκελοι συμμετοχής των υποψηφίων θα είναι διαθέσιμοι σε όλους τους συμμετέχοντες. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται η διαφάνεια, αλλά θωρακίζεται και η αντικειμενικότητα στη διεξαγωγή του ελέγχου, όπως και η εγκυρότητα των αποφάσεων της Επιτροπής.

Σε κάθε περίπτωση, οι συμμετέχοντες έχουν δικαίωμα υποβολής προδικαστικής προσφυγής προς την Ειδική Επιτροπή Ενστάσεων εντός 10 ημερών από την ανακοίνωση των προεπιλεγέντων για τον διαγωνισμό. Η Επιτροπή Ενστάσεων ελέγχει την προσφυγή και υποχρεούται να απαντήσει διά του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης – Επικοινωνίας εντός 15 ημερών. Σε περίπτωση απόρριψης της προδικαστικής προσφυγής, τυχόν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων συζητάται εντός 30 ημερών και η απόφαση εκδίδεται εντός άλλων 20 ημερών.

SHARE


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας