Η ΕΡΤ μπαίνει σε περίοδο Νέας Δημοκρατίας – Οι εξελίξεις έχουν ήδη ξεκινήσει
Πολλά αναμένεται να αλλάξουν από δω και μπρος με την αλλαγή της κυβέρνησης, με ένα από τα πιο «σίγουρα» να είναι η ΕΡΤ, η σχέση της οποίας με κυβερνήσεις ΝΔ είναι ιδιαίτερα «πονεμένη».

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Αυγή», η επόμενη μέρα για τη δημόσια τηλεόραση έχει ήδη ξεκινήσει, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη ορίσει τους στρατηγικούς του «παίκτες» στον φορέα. Ο αρμόδιος πολιτικός συντάκτης με κάλυψη τη ΝΔ, Γιάννης Τρουπής και ο επίσης πολιτικός συντάκτης, αλλά στο ραδιόφωνο, Φώτης Καφαράκης, είναι οι δύο υπεύθυνοι για τη μετάβαση στην επόμενη μέρα.

Έχουν ήδη αναλάβει τα ηνία του ενημερωτικού προγράμματος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του ρεπορτάζ, έγινε ήδη επίσκεψη τις προηγούμενες μέρες, κλιμακίου της ΝΔ (λέγεται ότι επρόκειτο για τον διευθυντή του γραφείου Επικοινωνίας του Κυρ. Μητσοτάκη Κωνσταντίνο Ζούλα και τον Γιώργο Γεραπετρίτη, υπουργό Επικρατείας από χθες) στο Ραδιομέγαρο, όπου συναντήθηκε με αρμοδίους.

Όπως συνηθίζεται, στο επόμενο διάστημα θα ζητηθούν οι παραιτήσεις της διοίκησης της ΕΡΤ από τον αρμόδιο υπουργό και στη συνέχεια θα προκηρυχθούν οι θέσεις για τη νέα διοίκηση, τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο. Η επιλογή τους θα πρέπει να επικυρωθεί από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η οποία θα ανοίξει στις 17 Ιουλίου με τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης. Μετά τη συγκρότηση της Βουλής ο δρόμος είναι ανοικτός για την αντικατάσταση της διοίκησης και των επικεφαλής της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με την «Αυγή» τη θέση προέδρου ή διευθύνοντος συμβούλου πρόκειται να αναλάβει ο Κωνσταντίνος Ζούλας, κάτι που, όπως λέγεται, επιθυμεί και ο ίδιος. Αν και ισχυρή «υποψηφιότητα», η τοποθέτησή του δεν είναι ακόμη βέβαιη. Προς το παρόν πάντως ο Γ. Τρουπής λέγεται ότι σχεδιάζεται να αναλάβει προϊστάμενος Πολιτικού, ενώ ο Φ. Καφαράκης διευθυντής ή γενικός διευθυντής Ενημέρωσης.

Πηγή: Αυγή

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook