Η απάντηση της ΕΣΗΕΑ στην απόφαση της κυβέρνησης για αποχή μελών της από τον ΣΚΑΪ
Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας εξέφρασε το «βαρύ πένθος και την οδύνη για τα δεκάδες τραγικά θύματα και τις βιβλικές καταστροφές», απαντώντας παράλληλα και στην απόφαση της κυβέρνησης για αποχή μελών της από το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Βαρύ το πένθος και η οδύνη για τα δεκάδες τραγικά θύματα και τις βιβλικές καταστροφές.

Στην εθνική αυτή τραγωδία στην Αττική, δεκάδες δημοσιογράφοι βρέθηκαν στις επάλξεις του καθήκοντος και μέσα σε επικίνδυνες συνθήκες, ανταποκρίθηκαν απόλυτα στην αποστολή της ενημέρωσης του κοινωνικού συνόλου και κυρίως της άμεσης πληροφόρησης για τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν.

To Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας, απευθυνόμενο στους συναδέλφους δημοσιογράφους, επισημαίνει ότι η δημοσιογραφική προσέγγιση και παρουσίαση, θα πρέπει να γίνεται με απόλυτο σεβασμό και διακριτικότητα προς τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας και προς τους κανόνες δεοντολογίας.

Θα πρέπει τέλος να επανεξετασθεί η απόφαση της Κυβέρνησης για αποχή μελών της από συγκεκριμένο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό, όσο και η αντίστοιχη στάση του σταθμού, ώστε να διασφαλιστεί η σφαιρική ενημέρωση.

Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ».

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook