Εμβάθυνση της συνεργασίας ΑΠΕ-ΜΠΕ & Κινεζικού πρακτορείου ειδήσεων Xinhua

Οι γενικοί διευθυντές του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων και του Κινέζικου Πρακτορείου Ειδήσεων Xinhua δεσμεύτηκαν σήμερα να εμβαθύνουν την συνεργασία των δύο ειδησεογραφικών οργανισμών σε μια προσπάθεια να προωθήσουν την αμοιβαία κατανόηση και φιλία της Ελλάδας και της Κίνας.

Στη συνάντηση τους που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο, ο γενικός διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Μιχάλης Ψύλος και ο γενικός διευθυντής του Xinhua, Χι Πινγκ ανέφεραν πως οι δύο ειδησεογραφικοί οργανισμοί – δύο πρακτορεία ειδήσεων με μακρά ιστορία– δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην εμβάθυνση της συνεργασίας τους.

Ο γενικός διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ Μιχάλης Ψύλος δήλωσε πως η συμφωνία που υπέγραψαν τα δύο κρατικά πρακτορεία ειδήσεων σηματοδότησε ένα στρατηγικό ορόσημο για την συνεργασία τους.

Παράλληλα ο κ. Ψύλος εξέφρασε την ελπίδα ότι το ΑΠΕ-ΜΠΕ μπορεί να εντείνει την συνεργασία του με το Xinhua ώστε να επιτρέψει σε περισσότερους έλληνες πολίτες να μάθουν για την Κίνα μέσω των δύο κρατικών ειδησεογραφικών οργανισμών.

Ο Χι πρότεινε την ενδυνάμωση της συνεργασίας των δύο πρακτορείων ειδήσεων σε τομείς όπως οι πληροφορίες, οι πηγές και οι ανταλλαγές ανθρώπινου δυναμικού, με βάση την συμφωνία που έχουν υπογράψει το ΑΠΕ-ΜΠΕ και το Xinhua, ενώ σημείωσε πως οι δύο οργανισμοί διαδραματίζουν τον ρόλο τους για να βοηθούν στην ενδυνάμωση της στρατηγικής συνεργασίας Κίνας–Ελλάδας και να διευκολύνουν την αμοιβαία κατανόηση και φιλία των δύο χωρών.


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook