Ελενα Ακρίτα: Μην ψηφίσεις καρδούλα μου
Η Έλενα Ακρίτα, με τον γνωστό καυστικό της τρόπο, έγραψε ένα κείμενο για τις εθνικές εκλογές της Κυριακής 7 Ιουλίου, με το οποίο πηγαίνει κόντρα στις συνηθισμένες εκκλήσεις για συμμετοχή στις κάλπες και καλεί σε αποχή… ένα συγκεκριμένο κομμάτι των ψηφοφόρων.

«Υπάρχουν ειδικές κατηγορίες συμπατριωτών μας που δεν είναι καθόλου κακή ιδέα να μείνουν μακριά από τις κάλπες την Κυριακή»  υποστηρίζει και συνεχίζει αναφέροντας τις.

«Ρούπι μην το κουνήσετε, οι σκατόψυχοι. Τα ανθρωπάκια. Οι γλείφτες του προϊστάμενου, οι βασανιστές του υφιστάμενου. Οι προσκυνητές της Αγιασμένης Παντόφλας. Οι νοσταλγοί του παρελθόντος, οι εραστές της Ιεράς Εξέτασης στον 21ο αιώνα». Η δημοσιογράφος δεν ξεχνά επίσης και τους «σούπερ εισοδηματίες. Μην έρθετε όσοι δεν έχετε κερδίσει ένα ευρώ από την δουλειά σας. Όσοι δεν έχετε στηθεί στις ουρές να βγάλετε ένα πιστοποιητικό, να πληρώσε ένα λογαριασμό, να μαζέψετε ένα σκασμό δικαιολογητικά, να παρακαλέσετε για το αυτονόητο. Μην έρθετε όσοι δεν φτάσατε ποτέ στο ταμείο του σούπερ μάρκετ με το φόβο πως δεν φτάνουν τα λεφτά. Πως το γάλα είναι υπερβολικά ακριβό για το δικό σας παιδί».

Η κα. Ακρίτα επίσης παροτρύνει να ευχαριστηθούν τη θάλασσα και όσοι δεν έχουν χαμογελάσει «ποτέ σε ένα – ένα μόνο – παιδί των φαναριών. Αν δεν έχετε ρίξει ένα – ένα μόνο – νόμισμα στον υπαίθριο μουσικό. Αν δεν έχετε πάρει το φυλλάδιο που μοιράζει η κοπελιά στη γωνία. Αν δεν έχετε δώσει φιλοδώρημα στον ντελιβερά και κουβέρτα στον άστεγο. Αν δεν έχετε προσπεράσει τον ‘αόρατο’: αυτόν που σου χαλάει τη θέα γιατί είναι ζητιάνος, είναι πρεζόνι, είναι παρίας, είναι βρώμικος, είναι σκουπίδι. Και δεν υπάρχει μόνο και μόνο γιατί εσύ δεν τον βλέπεις».

«Μην πας, όχι μην πας. Άλλωστε πού αλλού θα βρεις τέτοιο ηλιοβασίλεμα, βρε κουτό;» καταλήγει.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook