ΔΟΔ και ΕΟΔ στηρίζουν τους απλήρωτους εργαζόμενους του MEGA

Η Διεθνής και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, εξέφρασαν μέσω ανακοίνωσης τη στήριξή τους προς τους 420 εργαζόμενους του καναλιού MEGA.

Στην ανακοίνωση, με τίτλο «ΔΟΔ και ΕΟΔ στηρίζουν τους 420 δημοσιογράφους, που για μήνες παραμένουν απλήρωτοι», επισημαίνεται ότι η Διεθνής και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων στηρίζουν τις ελληνικές δημοσιογραφικές Ενώσεις μέλη τους, που αγωνίζονται για τους 420 δημοσιογράφους και εργαζόμενους στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι και χωρίς εργασία για περισσότερους από 16 μήνες.

Ο πρόεδρος της ΔΟΔ, Filippe Leruth, δηλώνει: «Καλούμε τους μετόχους του MEGA να αναλογιστούν τις ευθύνες που έχουν απέναντι στους εργαζόμενους στον σταθμό και να ανακαλέσουν την απόφαση με την οποία αφήνουν άνεργους 420 σκληρά εργαζόμενους συναδέλφους, των οποίων η δουλειά σε όλη τη διάρκεια των τελευταίων 28 ετών έχει συμβάλει στη δημοτικότητα που απολαμβάνει ο σταθμός στο ελληνικό κοινό και τώρα πλέον κρίνεται η τύχη των οικογενειών τους. Καλούμε τις Αρχές να σεβαστούν στο ακέραιο τις συνθήκες εργασίας των συναδέλφων σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)