Χωρίς δελτίο ειδήσεων ο ΑΝΤ1 μετά από τέσσερις απολύσεις στον σταθμό
Σε ξαφνικές απολύσεις προχώρησε ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1, ανακοινώνοντας σε τέσσερις τεχνικούς ότι δεν θα συνεχίσουν άλλο στο κανάλι του Αμαρουσίου.

Κάτι τέτοιο προκάλεσε αναστάτωση στους εργαζομένους του σταθμού, με τις ενώσεις να κάνουν προσπάθειες να αλλάξει η απόφαση της διοίκησης, κάτι που δεν έγινε.

Αποτέλεσμα είναι να μην βγει δελτίο ειδήσεων για σήμερα, Δευτέρα 13 Αυγούστου, καθώς η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής προκήρυξε στάση 4ωρη εργασίας.

Σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ) αναφέρει πως αιτήματα της 4ωρης στάσης εργασίας είναι:

– η άμεση ανάκληση των απολύσεων τεχνικών και μελών της ΕΤΙΤΑ που πραγματοποίησε η εταιρεία αιφνιδιαστικά και χωρίς προηγούμενη ενημέρωση

– τη μη πραγματοποίηση απολύσεων ή και μονομερών περικοπών αποδοχών στο τεχνικό προσωπικό του σταθμού.

Στάση εργασίας και από την ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας σήμερα Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2018 από τις 18.00 έως τις 22.00, για όλους τους δημοσιογράφους που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤΕΝΝΑ TV» και στην ιστοσελίδα «antenna.gr».

Η στάση εργασίας πραγματοποιείται έπειτα από τις παράνομες, καταχρηστικές και κατάφωρα αντεργατικές απολύσεις συναδέλφων τεχνικών.

Το Δ.Σ. εκφράζει την ανησυχία του για το μέλλον των εργασιακών σχέσεων των συναδέλφων μας, καθώς φημολογούνται νέες απολύσεις από τον ενημερωτικό τομέα και ζητεί την ανάκληση όλων των απολύσεων, ώστε να αποκατασταθεί το εργασιακό κλίμα.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook