Ανάκληση «απαράδεκτης» απόλυσης ζητούν οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ από την εργοδοσία

Την απόλυση του δημοσιογράφου Αργύρη Καλογερόπουλου καταγγέλλουν οι δημοσιογράφοι της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ και το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, η οποία κατήγγειλε τον ΣΚΑΪ ότι παρεμποδίζει την πραγματοποίηση συνελεύσεων των εργαζομένων του με την παρουσία συνδικαλιστικών εκπροσώπων. Έτσι, αποφάσισε την κήρυξη στάσης εργασίας στον ΣΚΑΪ και το skai.gr από 11.30 έως 13.30, για την πραγματοποίηση της συνέλευσης των δημοσιογράφων στις 12.00. Θέμα συζήτησης στη συνέλευση ήταν η απόλυση του Αργύρη Καλογερόπουλου.

Μετά τη συνέλευση, η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε δελτίο Τύπου με το οποίο γνωστοποίησε την ανακοίνωση των δημοσιογράφων του ΣΚΑΪ:

«Σήμερα, Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018 ο συνάδελφος Αργύρης Καλογερόπουλος προσήλθε στο σταθμό προκειμένου να εργαστεί σε νέο αντικείμενο και ειδικότερα να συμπεριληφθεί στο επιτελείο της νέας εκπομπής που ετοιμάζει ο σταθμός με παρουσιάστρια την Τατιάνα Στεφανίδου. Όπως, όμως, τον ενημέρωσαν, η θέση του εκεί έχει συμπληρωθεί από άλλο συνάδελφο. Επιστρέφοντας στο τμήμα ειδήσεων προκειμένου να ενημερωθεί για το τι ισχύει, πληροφορήθηκε την ΑΠΟΛΥΣΗ του.

Όπως μας ενημέρωσε, αποφάσισε να δεχτεί αυτή την αλλαγή αντικειμένου – αν και δεν το επιθυμούσε – έτσι ώστε να διασφαλίσει την εργασία του, καθώς ο τρόπος που του ζητήθηκε δεν αφορούσε σε πρόταση αλλά μάλλον σε τελεσίγραφο. Παρά το γεγονός, όμως, ότι αποδέχτηκε αυτή τη μεταβολή, για λόγους που σε εμάς είναι παντελώς άγνωστοι, αποφασίστηκε η αιφνιδιαστική απόλυσή του.

Ζητούμε την άμεση ανάκληση αυτής της απόφασης, σε βάρος ενός εξαιρετικού συναδέλφου, ο οποίος έχει αποδείξει με την εργατικότητά του την επαγγελματική του επάρκεια εδώ και χρόνια. Θεωρούμε απαράδεκτο τον λόγο της απόλυσής του, καθώς καταδεικνύει την λογική της απόλυτης συμμόρφωσης ακόμη και όταν δεν σχετίζεται με θέματα επαγγελματικής συνέπειας και ικανότητας. Κυρίως, εναντιωνόμαστε σε αυτή τη τιμωρητική λογική, θύματα της οποίας μπορούμε δυνητικά να είμαστε όλοι».


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook