Η διαδικασία της δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών ήταν αναμφίβολα αδιάβλητη, αλλά οι πολλές παράμετροι και η βραδύτητα με την οποία προχωρούν οι διαδικασίες οριστικοποίησης, έχει δημιουργήσει στο τηλεοπτικό πεδίο μία αναστάτωση σε τουλάχιστον τρία κανάλια και κυρίως βασανιστική ανησυχία στους εργαζόμενους σε αυτά.

Μέχρι να βγει η απόφαση (αποφάσεις) του ΣτΕ, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για την επόμενη μέρα στο τηλεοπτικό πεδίο. Αυτή η ζοφερή ατμόσφαιρα δημιουργεί ένα ολισθηρό έδαφος και μία  τεράστια ανασφάλεια στους εργαζόμενους, την οποία φαίνεται να μην έχουν λάβει σοβαρά υπόψην τους στην κυβέρνηση.

Μπορεί επίσης οι καναλάρχες να έχουν τη ψυχραιμία, το χρόνο και την οικονομική δυνατότητα να περιμένουν, αλλά μαζί με αυτούς περιμένουν και κάποιοι οι οποίοι δεν έχουν ούτε τη ψυχραιμία, ούτε το χρόνο, ούτε και την οικονομική δυνατότητα. Η αβεβαιότητα λοιπόν δεν είναι στους καναλάρχες, είναι κυρίως στους εργαζόμενους και στις οικογένειές τους.

Το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης, πριν ακόμα να τελεσιδικήσει το θέμα των αδειών, είναι να βρεθεί η φόρμουλα για την αξιοποίηση του υπάρχοντος ανθρώπινου δυναμικού των καναλιών, ώστε να μην μείνουν άνθρωποι στο δρόμο. Να κινηθούν επίσης γρήγορα οι διαδικασίες της αδειοδότησης και να μην υπάρξει καθυστέρηση στη νομοθέτηση των απαραίτητων τροπολογιών.

Οι υπερθεματιστές θα γίνουν αδειούχοι όταν υπογραφεί ο νόμος Παππά που θα ορίζει  τελεσίδικα ότι αυτοί είναι οι έχοντες την άδεια. Μέχρι να βγει αυτή η απόφαση, όλα είναι υπό διαμόρφωση. Αυτό σημαίνει πως αν από τις εκατοντάδες ενστάσεις ή τις εκατέρωθεν, μεταξύ των καναλαρχών νομικές αντιδικίες, προκύψει οποιοδήποτε μελλοντικό θέμα, μπορεί να υπάρξουν εκπλήξεις και αλλαγές που αυτή τη στιγμή ίσως να μη φαίνονται ακόμη στον ορίζοντα.

Σε έναν κλάδο που δέχθηκε το ισχυρότερο πλήγμα την περίοδο της κρίσης, αυτό των ΜΜΕ, ας μην την πληρώσουν και πάλι τα βατράχια στο πεδίο μάχης των βουβαλιών. Είναι η ώρα να δώσουν όλοι –μεταξύ αυτών κυρίως η κυβέρνηση- απαντήσεις στους ανθρώπους που αγωνιούν για το μέλλον τους.

Ψυχραιμία και αναζήτηση λύσεων στον ΑLPHA

Όσον αφορά στον ALPHA, φαίνεται πως υπάρχουν δρομολογημένες λύσεις και ο Δ. Κοντομηνάς μαζί με το επιτελείο του συνεχίζει να αναζητά τη βέλτιστη δυνατή λύση με την οποία θα προχωρήσει το κανάλι.

Ο ένας δρόμος είναι η νομική και δίκαιη, κατά τον Alpha, αποκατάσταση, η οποία μπορεί να έρθει μέσα από το ΣτΕ και την ακύρωση του διαγωνισμού. Κάτι στο οποίο ελπίζει, όχι μόνο ο ALPHA, αλλά και όσοι έχουν χάσει στη δημοπράτηση των αδειών.

Ο δεύτερος δρόμος είναι το σχέδιο το οποίο επιτρέπει την εκπομπή σήματος και προγράμματος, εκτός DIGEA, μέσω δορυφορικής πλατφόρμας ή συνδρομητικών καναλιών.

Ο τρίτος δρόμος η συμπόρευση με έναν από τους ήδη υπάρχοντες υπερθεματιστές.

Εξάλλου, ας μη ξεχνάμε πως μπορεί μέσα από τη συνεχή διαδικασία του ελέγχου «πόθεν έσχες» και των νομικών ενστάσεων, να εκπέσει ένα κανάλι και να αναδιαμορφωθεί εκ νέου το τηλεοπτικό σκηνικό.

Σε κάθε περίπτωση σε αυτόν που πρέπει να παρασχεθεί η βεβαιότητα και η ηρεμία σε όλη αυτή τη μακρά και επίπονη διαδικασία, είναι οι εργαζόμενοι

 ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας