Αφού παρουσίασε κάτι από βιβλική καταστροφή, ο ΣΚΑΪ ζητά συγγνώμη για τα πλάνα του

Μία συγγνώμη κατόπιν εορτής σχετικά με τα τρομολαγνικά πλάνα που παρουσίασε το βράδυ της Δευτέρας στο δελτίο του, ζήτησε ο ΣΚΑΪ.

Δείτε επίσης: Σεισμός 4,4 Ρίχτερ ταρακούνησε την Αττική – Τι λένε οι σεισμολόγοι (εικόνες)

Τι κι αν ο σεισμός στην Αττική ήταν 4,4 Ρίχτερ, οι ιθύνοντες του σταθμού από όλα τα πλάνα αρχείου που είχαν, επέλεξαν να προβάλουν εικόνες από τον καταστροφικό σεισμό στη Λέσβο, τον περασμένο χρόνο, τρομοκρατώντας τους τηλεθεατές.

Δείτε επίσης: Συνέχεια του «σμήνους σεισμών» τα 4,4 Ρίχτερ στην Αττική – Τι λένε οι σεισμολόγοι

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του σταθμού, «τα πλάνα αυτά, διάρκειας 30 δευτερολέπτων, προβλήθηκαν από ανθρώπινο λάθος, δημιουργώντας σύγχυση σε μερίδα του τηλεοπτικού κοινού».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΚΑΪ:

«Το δημοσιογραφικό και τεχνικό δυναμικό του ΣΚΑΪ μετά τον χθεσινοβραδινό σεισμό στην Αττική ενεργοποιήθηκε άμεσα προκειμένου να ενημερώσει υπεύθυνα τους τηλεθεατές και ακροατές του σταθμού.

Με συνεχή ενημέρωση στο ραδιόφωνο και το διαδίκτυο και έκτακτο δελτίο ειδήσεων στην τηλεόραση, μόλις είχε τα επίσημα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου πληροφόρησε τους τηλεθεατές με τη βοήθεια του προέδρου του ΟΑΣΠ κ. Ευθύμιου Λέκκα.

Κατά τη διάρκεια του έκτακτου δελτίου, από ανθρώπινο λάθος, προβλήθηκαν ημερήσια πλάνα αρχείου διάρκειας 30 δευτερολέπτων από τον πρόσφατο σεισμό της Λέσβου, με εμφανή την ένδειξη πλάνα αρχείου, που ωστόσο πιθανόν να δημιούργησαν σύγχυση σε μερίδα του τηλεοπτικού κοινού. Τα πλάνα αποσύρθηκαν άμεσα, μόλις έγινε αντιληπτή η αστοχία.

Ο ΣΚΑΪ ευχαριστεί το τηλεοπτικό κοινό για την εμπιστοσύνη του, αλλά και την καλόπιστη κριτική και συνεχίζει να είναι πρωταγωνιστής σε όλα τα μεγάλα γεγονότα».

Οι αντιδράσεις βέβαια… ήταν αμείλικτες: