23-01-2021

ΕΣΗΕΜ-Θ: Επιχείρηση φίμωσης του Τύπου στην Ειδομένη

“Ξεκάθαρη προσπάθεια περιορισμού της ελευθεροτυπίας” και “επιχείρηση φίμωσης του Τύπου” καταλογίζει στην Ελληνική Αστυνομία η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας- Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), καταγγέλλοντας την προσαγωγή δημοσιογράφων, οι οποίοι βρίσκονταν το πρωί στην Ειδομένη, όπου πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση απομάκρυνσης μεταναστών από την περιοχή.

“Υπό το πρόσχημα της εξακρίβωσης στοιχείων, αστυνομικοί προσήγαγαν στις 06.30 π.μ. στο αστυνομικό τμήμα Ευζώνων δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ που βρίσκονταν στην Ειδομένη, με προφανή σκοπό να μην υπάρχει δημοσιογραφική μαρτυρία για τις αστυνομικές ενέργειες που ακολούθησαν στη συγκεκριμένη περιοχή” αναφέρεται στην ανακοίνωση, που εξέδωσε η ΕΣΗΕΜ-Θ, με την επισήμανση ότι “η επίκληση της δημοσιογραφικής ιδιότητας και η επίδειξη του δελτίου αναγνώρισης από τους δημοσιογράφους-μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ δεν κρίθηκαν από τους αστυνομικούς επαρκής λόγος για να σταματήσει η προσαγωγή των συναδέλφων”.

“Η προστασία του πολίτη, η οποία είναι αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας, προϋποθέτει την ελεύθερη διακίνηση της πληροφορίας και την ανεμπόδιστη άσκηση της δημοσιογραφίας. Ο περιορισμός τους προστατεύει μόνο αμφίβολα επικοινωνιακά συμφέροντα όσων τον επιβάλλουν” υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ