09-05-2021

Τρεις συλλήψεις για τις αφίσες στοχοποίησης αθλητικών συντακτών στον Πειραιά

Οι συλληφθέντες είχαν στην κατοχή τους 220 από τις συγκεκριμένες αφίσες, από εκείνες που τοιχοκολλήθηκαν στους δρόμου, «επικηρύσσοντας» τέσσερις αθλητικούς συντάκτες και τον νομικό σύμβουλο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Τρία άτομα εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από την αστυνομία για την υπόθεση με τις αφίσες «επικήρυξης» τεσσάρων αθλητικών συντακτών και του νομικού συμβούλου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που τοιχοκολλήθηκαν ευρέως στην περιοχή του Πειραιά.

Όπως αποκαλύπτει το μπλογκ «dikografies» οι τρεις συλληφθέντες φέρονται να έχουν εμπλοκή στην υπόθεση, καθώς σε αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν, έπειτα από έλεγχο στην περιοχή μεταξύ Αργυρούπολης και Ελληνικού, βρέθηκαν 220 αφίσες, ίδιες με αυτές που στοχοποιούν τους δημοσιογράφους, που είχαν ασχοληθεί σε εκπομπή με θέμα την εισήγηση του μέλους της Επιτροπής Δεοντολογίας για υποβιβασμό του Ολυμπιακού.

Πρόκειται για τρεις άνδρες, 27, 23 και 22 ετών, στο αυτοκίνητο των οποίων βρέθηκαν επίσης σύνεργα αφισοκόλλησης, πινέλα και κόλλα. Στη συνέχεια ωστόσο αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς από μόνο του, το γεγονός της κατοχής των αφισών στο αυτοκίνητό τους, δεν συνιστά αυτόφωρο αδίκημα.

Παρ’ όλα αυτά θα κληθούν να καταθέσουν ως ύποπτοι για τα αδικήματα που ήδη ερευνά η Εισαγγελία Αθηνών.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ αναφέρει ότι: «Ο εντοπισμός και η σύλληψη τους οφείλονται στην έρευνα του αθλητικού εισαγγελέα Πειραιά Αλέξανδρου Σπηλιώτη, ο οποίος είχε δώσει παραγγελία, για προκαταρκτική εξέταση, μετά από καταγγελία ότι οι αφίσες παρέμεναν στους τοίχους του Πειραιά, παρά τις αντιδράσεις και το θόρυβο που προκλήθηκε από τα περιστατικά αφισοκόλλησης, για τα οποία μάλιστα είχε ήδη διαταχθεί ποινική προκαταρκτική εξέταση από τον προϊστάμενο ποινικής δίωξης της Εισαγγελίας και αθλητικό εισαγγελέα Αθηνών Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, για στοχοποίηση δημοσιογράφων.

Στο πλαίσιο της παραγγελίας του κ. Σπηλιώτη, με συντονισμένες ενέργειες του τμήματος Αθλητικής Βίας της Γ.Α.Δ.Α και της ομάδας Δ.Ι.Α.Σ., την περασμένη Τετάρτη 13 Μαίου, εντοπίστηκε ΙΧ αυτοκίνητο, στην περιοχή μεταξύ Αργυρούπολης – Ελληνικού, με τους τρεις επιβαίνοντες.

Σε έλεγχο, που έγινε από τους αστυνομικούς της Ομάδας Δ.Ι.Α.Σ, που πήραν μέρος στην επιχείρηση, βρέθηκαν στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου 220 αφίσες, τύπου… Αγρια Δύση, ίδιες με αυτές, που είχαν τοιχοκολληθεί, ακόμη και έξω από τα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός και στο γήπεδο Καραϊσκάκη, οι οποίες εμφάνιζαν τα πρόσωπα των τεσσάρων δημοσιογράφων και του έμπειρου δικηγόρου.

Με εντολή του αθλητικού εισαγγελέα Πειραιά Αλέξανδρου Σπηλιώτη, οι τρεις επιβάτες του ΙΧ συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο τμήμα Αθλητικής Βίας, ενώ οι αφίσες κατασχέθηκαν, για να αποτελέσουν πειστήρια. Στη συνέχεια ωστόσο αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς από μόνο του, το γεγονός της κατοχής των αφισών στο αυτοκίνητό τους, δεν συνιστά αυτόφωρο αδίκημα. Ο αθλητικός εισαγγελέας κ. Σπηλιώτης ανέθεσε στο τμήμα Αθλητικής Βίας, να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση, για να διαπιστωθεί, με ποιόν τρόπο οι τρεις συλληφθέντες συνδέονται με την υπόθεση της αφισοκόλλησης και της στοχοποίησης των δημοσιογράφων και του δικηγόρου, προκειμένου, να αποκαλύψουν, αν ήταν δικές τους οι αφίσες, ή λειτουργούσαν για λογαριασμό άλλου.

Οι τρεις νεαροί με τις 220 αφίσες – επικήρυξης, θα κληθούν να καταθέσουν με την ιδιότητα του υπόπτου, για τα αδικήματα, για τα οποία ήδη διενεργείτο έρευνα από την Εισαγγελία της Αθήνας. Επιπλέον, η δικογραφία για τα περιστατικά αφισοκόλλησης που είχε σχηματιστεί με παραγγελία του αθλητικού εισαγγελέα Αθηνών κ. Σιμιτζόγλου, διαβιβάστηκε στην εισαγγελία Περαιά και συσχετίστηκε με τη δικογραφία, που άνοιξε ο αθλητικός εισαγγελέας Πειραιά κ Σπηλιώτης, για τους τρεις συλληφθέντες με τις 220 αφίσες.

Τα αδικήματα, που διερευνώνται είναι:

-Υποκίνηση βίας (αρθρο 41ΣΤ του αθλητικού νόμου)

– Aπειλή (άρθρο 333 του νόμου 4619/2019),

– Διέγερση εγκλημάτων (άρθρο 184 του Ποινικού Κώδικα) και

– Παράνομη αφισοκόλληση ( νομος 2946/2001).

Η υπόθεση με τις αφίσες στοχοποίησης δημοσιογράφων είναι πλέον στα χέρια του αθλητικού εισαγγελέα Πειραιά, Αλέξανδρου Σπηλιώτη, καθώς υπάρχει η πεποίθηση ότι, οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγήσουν τις Αρχές στους υποκινητές και ηθικούς αυτουργούς της πράξης.

Σημειώνεται πάντως πως τα στοιχεία από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας, που περιλαμβάνονται στη δικογραφία Σιμιτζόγου, δεν έδειξαν τίποτα».

Πρόκειται για θέμα που προκάλεσε και έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, λόγω της θέσης που πήρε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ θέση είχε πάρει και η ΕΠΟ.

(πληροφορίες από dikografies.blogspot.com)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ