06-06-2020

Ο ΠΣΑΤ με νέα επείγουσα επιστολή ζητάει την άμεση ενίσχυση του Αθλητικού Τύπου και των ΜΜΕ

Υπογραμμίζει ότι η καθολική και σε παγκόσμιο επίπεδο αναστολή ή και ματαίωση κάθε αθλητικής διοργάνωσης έχει επιδεινώσει την κατάσταση στον κλάδο

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, με νέα επείγουσα επιστολή προς τον Υφυπουργό στον πρωθυπουργό και αρμόδιο για θέματα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Στέλιο Πέτσα, επανήλθε στο μείζον θέμα των αθλητικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που έχουν πληγεί καίρια από την πανδημία, ζητώντας άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης.

Ο ΠΣΑΤ υπογραμμίζει ότι η καθολική και σε παγκόσμιο επίπεδο αναστολή ή και ματαίωση κάθε αθλητικής διοργάνωσης έχει επιδεινώσει την κατάσταση στον κλάδο.

Επισημαίνει την επιτακτική ανάγκη για ολοκλήρωση της διαδικασίας της θεσμοθετημένης οικονομικής ενίσχυσης των εφημερίδων και ζητεί από τον Υπουργό να θέσει σε προτεραιότητα την άμεση ενίσχυση των επτά καθημερινών αθλητικών εφημερίδων καθώς και τη συμμετοχή όλων των Αθλητικών Μέσων Ενημέρωσης στο δεύτερο πρόγραμμα της καμπάνιας ενημέρωσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η επιστολή αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), επανέρχεται ένα σχεδόν μήνα μετά την τελευταία μας επικοινωνία, για να σας εκφράσει εκ νέου τη αγωνία των μελών του κλάδου μας για τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι εργαζόμενοι στα Αθλητικά Μέσα Ενημέρωσης και ιδιαιτέρως οι Αθλητικοί Συντάκτες. Η καθολική και σε παγκόσμιο επίπεδο αναστολή ή και ματαίωση κάθε αθλητικής διοργάνωσης, συμπεριλαμβανομένων των Ολυμπιακών Αγώνων, έχει επιδεινώσει τα πράγματα.

Κι επειδή η εικόνα παραμένει δραματική φοβόμαστε για τα χειρότερα. Η κυκλοφορία των επτά ημερησίων αθλητικών εφημερίδων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχει συρρικνωθεί δραματικά, χωρίς να αποκλείονται ακόμη και λουκέτα. Με συνέπειες, όπως είναι κατανοητό, ζοφερές για εκατοντάδες οικογένειες

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Ο ΠΣΑΤ, με έτος ιδρύσεως το 1952, τον οποίο η Πολιτεία (Ν. 2725/99) έχει επισήμως αναγνωρίσει ως “παράγοντα προβολής, διάδοσης και ανάπτυξης του Ελληνικού Αθλητισμού”, σας ζητά την παρέμβασή σας για την ενίσχυση του κλάδου με δυο ΑΜΕΣΕΣ ενέργειες.

Πρώτον την επίσπευση της νομοθετημένης και ήδη δρομολογημένης από το Υπουργείο σας διαδικασίας ενίσχυσης των εφημερίδων, πανελλήνιας και περιφερειακής κυκλοφορίας. Κι αν για γραφειοκρατικούς λόγους υπάρχουν ακόμη κάποια εμπόδια για την υλοποίηση του ολοκληρωμένου προγράμματος, παρακαλούμε ιδιαιτέρως να θέσετε σε προτεραιότητα την ΑΜΕΣΗ ενίσχυση των επτά αθλητικών εφημερίδων με τα καθορισμένα ποσά. Η ανάγκη να παραμείνουν ζωντανές είναι μεγάλη και για τον αθλητισμό μας, που βρίσκεται σε δύσκολη φάση και βεβαίως για τη στήριξη του κλάδου μας και την κοινωνική συνοχή.

Δεύτερον την συμμετοχή όλων των Αθλητικών Μέσων Ενημέρωσης στο δεύτερο πρόγραμμα της καμπάνιας ενημέρωσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, σημειώνοντας ότι αυτό το διάστημα τα αθλητικά μέσα έχουν αφιερώσει ένα μεγάλο μέρος της καθημερινής τους ύλης στην πανδημία, δίνοντας τη δικής συμβολή στην υπεύθυνη ενημέρωση των φιλάθλων.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα προβείτε σε όλες τις ενέργειες ώστε οι 2500 και πλέον εργαζόμενοι στα Αθλητικά ΜΜΕ να έχουν απέναντί τους λιγότερα προβλήματα. Ένα μεγάλο τμήμα τους έχει να πληρωθεί, στα μέσα που εργάζεται, εδώ και αρκετούς μήνες».

«Προστατέψτε τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ» τόνισε, άλλωστε, την Κυριακή (03/05) και ο ΟΗΕ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου.

ΣΧΟΛΙΑ

Tο altsantiri.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.