09-05-2021

Καταγγελία ΕΣΗΕΑ και ΠΣΑΤ για το κλείσιμο του «Sport24 Radio»: Αντεργατικό, προκλητικό, αντικοινωνικό – Άκυρες οι απολύσεις

Τι αναφέρει η κοινή τους ανακοίνωση, απαιτώντας από την κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα

ΕΣΗΕΑ και ΠΣΑΤ καταγγέλλουν την ιδιοκτησία του «Sport24 Radio», η οποία προχώρησε εν μέσω γενικευμένης κρίσης λόγω κορονοϊου στο κλείσιμο του ραδιοφωνικού σταθμού. Όπως μεταφέρθηκε στους εργαζόμενους την Παρασκευή (27/03), ο αθλητικός ραδιοφωνικό σταθμός μετατρέπεται σε αμιγώς μουσική συχνότητα, καθώς δεν υπάρχουν ειδήσεις λόγω του κορονοϊού και το ενδιαφέρον του κοινού είναι μηδαμινό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Έγκαιρα οι δημοσιογραφικές ενώσεις είχαν επισημάνει το πρόβλημα και είχαν προειδοποιήσει με επιστολές και ανακοινώσεις για τη μεγάλη κρίση που ερχόταν, αρχής γενομένης για τους δημοσιογράφους που ασχολούνται με το αθλητικό ρεπορτάζ.

Για μια ακόμη φορά απαιτούμε από τους εργοδότες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας των συναδέλφων καθώς οι απολύσεις απαγορεύονται και είναι εκ του νόμου άκυρες. Καλούμε τους συναδέλφους να αρνηθούν να υπογράψουν τα έγγραφα της απόλυσής τους. «Λουκέτα» με δικαιολογία την επιδημία και τη μετάθεση ή την αναβολή αθλητικών γεγονότων αποτελούν πρόκληση και δεν θα μείνουν αναπάντητα.

Οι αθλητικοί συντάκτες προσφέρουν έργο καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου και δεν είναι δημοσιογράφοι για συγκεκριμένα αθλητικά γεγονότα. Θα παλέψουμε με κάθε νόμιμο τρόπο, ώστε η κρίση του κορονοϊού να μην αποτελέσει πρόσχημα επαναφοράς σε ένα σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα στο κλείσιμο του Sport24 Radio και παράλληλα να πάρει μέτρα ουσιαστικής προστασίας των δημοσιογράφων και στήριξης των Μέσων Ενημέρωσης.

Ενέργειες όπως αυτή του κ. Μάρη να κλείσει τον Sport24 Radio, εκτός του αντεργατικού χαρακτήρα τους, είναι τουλάχιστον αντικοινωνικές και προκλητικές, καθώς στις δύσκολες αυτές στιγμές της χώρας χρειάζεται αλληλεγγύη, σύμπνοια και ομόνοια.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ