02-06-2020

Οι αλλαγές στο πρόγραμμα των καναλιών λόγω του κορονοϊού

Δείτε τις αλλαγές των καναλιών:

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί της χώρας μας προέβησαν σε αλλαγές προγράμματός τους εξαιτίας του κορονοϊού.

Η ανακοίνωση του ΑΝΤ1:

Ο ΑΝΤ1, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό του, αναπροσαρμόζει το πρόγραμμά του, ώστε να ανταποκριθεί με υπευθυνότητα και ψυχραιμία στις νέες συνθήκες που όλοι καλούμαστε να διαχειριστούμε για πρώτη φορά.

Από αύριο, Δευτέρα, ο ANT1 προχωρά σε αλλαγές στην καθημερινή του ροή καθώς θεωρεί ύψιστη υποχρέωσή του να κινηθεί με πυξίδα την επιτακτική ανάγκη των πολιτών για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση, αλλά και γιατί κύριο μέλημά του ήταν και είναι η προστασία, με  οποιοδήποτε κόστος, της υγείας των εργαζομένων του. Πιστεύοντας ότι τώρα είναι η στιγμή που η τηλεόραση οφείλει να χρησιμοποιήσει σωστά τη δύναμή της και να σταθεί με αυταπάρνηση κοντά στην Κοινωνία, ο ΑΝΤ1 δίνει πιο έντονο ενημερωτικό χαρακτήρα στο  πρόγραμμά του, εντάσσοντας σε αυτό έκτακτες ενημερωτικές εκπομπές και αυξάνοντας τη διάρκεια του κεντρικού του δελτίου ειδήσεων. Επίσης, ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών αναστέλλει, για όσο διάστημα χρειαστεί, την παραγωγή των ψυχαγωγικών του εκπομπών και σειρών. Σε αυτή τη σκληρή δοκιμασία ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ και σίγουρα μέσα από αυτή θα βγούμε ΟΛΟΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ. 

Το πρόγραμμα του ΑΝΤ1 διαμορφώνεται ως εξής:

Από τις 06:00 έως τις 10:00, το «Καλημέρα Ελλάδα» θα είναι κοντά στις εξελίξεις, λεπτό προς λεπτό, μέσα από ρεπορτάζ και ζωντανές συνδέσεις.

Από τις 10:00 έως τις 13:00, «Πρωινή Ενημέρωση». Όλες οι εξελίξεις της ημέρας. 

Στις 13:00 το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων θα καταγράφει και θα παρουσιάζει όλα τα γεγονότα της επικαιρότητας.

Στις 14:00, θα προβάλλεται ελληνική σειρά σε επανάληψη 

Στις 15:00, θα είναι στον τηλεοπτικό αέρα, σε επανάληψη, το «Rouk Zouk».

Στις 16:00, σε επανάληψη η σειρά «Εγκλήματα»

Στις 17:15, σε επανάληψη, το «Still Sranding».

Στις 18:30, σε επανάληψη η σειρά, «Κωνσταντίνου & Ελένης».

Στις 19:30, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Νίκο Χατζηνικολάου και με μεγαλύτερη διάρκεια θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης.

Στις 21:15, από Δευτέρα έως και Πέμπτη, θα προβάλλεται σε επανάληψη η σειρά «Πέτα τη φριτέζα», ενώ την Παρασκευή την ίδια ώρα, επίσης σε επανάληψη, ο νέος κύκλος της σειράς «Το Καφέ της Χαράς»

Στις 22:15, θα προβάλλεται σε επανάληψη η σειρά «Άγριες Μέλισσες», με διπλό επεισόδιο. Τη Δευτέρα 16 Μαρτίου και την Τρίτη 17 Μαρτίου, οι προγραμματισμένες εκπομπές  «Ενώπιος Ενωπίω» και «Special Report» θα μεταδοθούν κανονικά.

Δε θα μεταδοθεί το «The 2night show» στις 18 και 19 Μαρτίου.  Θα είμαστε σε επικοινωνία με συνεχείς ανακοινώσεις. 

Η ανακοίνωση του Alpha:

Όλοι εμείς στον Alpha, συναισθανόμενοι την πρωτόγνωρη κρίση με την οποία είμαστε αντιμέτωποι, συνεχίζουμε να υπηρετούμε τον κοινωνικό ρόλο μας που στο επίκεντρό του έχει την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των τηλεθεατών. Έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να είναι το ανθρώπινο δυναμικό μας ασφαλές, συνεχίζουμε αύριο τη ροή του προγράμματός μας, ενισχύοντας το κομμάτι της ενημέρωσης.  Προσαρμόζουμε τη θεματολογία της εκπομπής «Happy Day στον Alpha» ρίχνοντας τη βαρύτητα σε θέματα που αφορούν στην υγεία μας. Σε ζωντανές συνδέσεις, η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως θα παρουσιάσει την πλατφόρμα διεξαγωγής των μαθημάτων και ο Πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, Θάνος Δημόπουλος, θα αναλύσει την εξέλιξη διάδοσης του κορο ναϊού σύμφωνα με τις προβλέψεις που ακολουθούν  τα μέτρα που έχουμε λάβει ως χώρα. Παραμένοντας στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης παρατείνουμε τη διάρκεια του κεντρικού δελτίου Ειδήσεων σε 2 ώρες. Το Alpha News  θα ξεκινήσει στις 19:00 και θα διαρκέσει μέχρι τις 21:00 ώστε να μεταφέρει στους τηλεθεατές ενδελεχώς όλες τις εξελίξεις, τις νέες οδηγίες και τα μέτρα που αφορούν στη συνθήκη που αντιμετωπίζουμε σαν χώρα αλλά και παγκοσμίως. Ο Alpha είναι δίπλα σας. Και μαζί, «μένουμε σπίτι».

Η ανακοίνωση του MEGA:

Με στόχο την συνεχή  και πληρέστερη ενημέρωση για το θέμα του κορονοϊού, το MEGA προσθέτει  στο πρόγραμμά του έκτακτες ενημερωτικές εκπομπές, που θα παρουσιάζεται  με αμεσότητα όλη η σχετική ειδησεογραφία.

 

Σε αυτή την πρωτόγνωρη δοκιμασία για όλους μας το MEGA θέτει σαν προτεραιότητά του την συνεχή ενημέρωση σχετικά με την παγκόσμια πανδημία, τον αγώνα τόσον περιορισμού της διάδοσής της όσον και της ψύχραιμης και προσεκτικής αντιμετώπισής  της, την μεταφορά του μηνύματος προστασίας «Μένουμε στο Σπίτι» και των οδηγιών των θεσμικών φορέων Υγείας.

Σήμερα και για τις επόμενες ημέρες το πρόγραμμα του MEGA διαμορφώνεται ως εξής : 

Κυριακή 15 Μαρτίου την  17:10, έκτακτη εκπομπή με τη Ράνια Τζίμα.

Δευτέρα 16 Μαρτίου και όλη την εβδομάδα το LIVE NEWS με τον Νίκο Ευαγγελάτο θα ξεκινά 30’ ενωρίτερα, την 16:40.

Επίσης στο πρόγραμμα του MEGA από την Δευτέρα 16 Μαρτίου εντάσσονται έκτακτες ενημερωτικές εκπομπές για το θέμα του κορωνοϊού, ως εξής:


ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 

23:00 ΕΚΤΑΚΤΟ LIVE NEWS ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ 

ΤΡΙΤΗ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ

23:00 ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΚΠΟΜΠΗ LIVE NEWS ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ 

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 

24:00 ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΚΠΟΜΠΗ MEGA PAPERS ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΡΗ ΚΑΡΑΝΙΚΑ 

ΠΕΜΠΤΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ

23:00 ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΕ ΤΗΝ ΡΑΝΙΑ ΤΖΙΜΑ 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 

23:00 ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΕ ΤΗ ΔΩΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ 

Η ανακοίνωση του ΣΚΑΪ

Ο ΣΚΑΪ, σεβόμενος το τηλεοπτικό κοινό και με αίσθημα ευθύνης και υπευθυνότητας, αναπροσαρμόζει το πρόγραμμά του, βάσει των τελευταίων εξελίξεων. Με βασική προτεραιότητα την έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών για τα θέματα που συγκλονίζουν την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο, αλλά και την προστασία της υγείας των εργαζομένων του, ο ΣΚΑΪ αλλάζει την καθημερινή ροή του προγράμματός του. Αυξάνει τις ώρες μετάδοσης των ενημερωτικών εκπομπών και των δελτίων ειδήσεων, εντάσσει έκτακτες ενημερωτικές εκπομπές, ενώ, παράλληλα, διακόπτει τη μετάδοση των ζωντανών ψυχαγωγικών εκπομπών.

Από τη Δευτέρα 16/3 μέχρι την Πέμπτη 19/3 το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

06.00    ΣΗΜΕΡΑ

10.00    ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ 

11.55   ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ με τους Δ. Καμπουράκη και Ν.    

             Υποφάντη

14.00    ΕΙΔΗΣΕΙΣ

15.00    ΚΑΛΟ ΜΕΣΗΜΕΡΑΚΙ (Ε)

17.00    ΔΕΛΤΙΟ ΣΤΗ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ

17.05    MY STYLE ROCKS

19.50    ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

21.30    8 ΛΕΞΕΙΣ (μονό επεισόδιο)

22.30    ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ

Την Παρασκευή 20/3 το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

06.00    ΣΗΜΕΡΑ

10.00    ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ

11.55   ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ με τους Δ. Καμπουράκη και Ν. 

             Υποφάντη

14.00    ΕΙΔΗΣΕΙΣ

15.00    ΚΑΛΟ ΜΕΣΗΜΕΡΑΚΙ (Ε)

17.00    ΔΕΛΤΙΟ ΣΤΗ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ

17.05    MY STYLE ROCKS

19.50    ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

21.30    ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

22.30    ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ

Για οποιαδήποτε αλλαγή προγράμματος προκύψει, θα ενημερωθείτε με νέα ανακοίνωση. 

Η ανακοίνωση του OPEN:

Η πανδημία του κορονοϊού έχει δημιουργήσει πρωτόγνωρες καταστάσεις για την παγκόσμια κοινότητα, με τις οποίες έρχεται πλέον αντιμέτωπη και η Ελλάδα.

Με μοναδικό και απόλυτο γνώμονα το ύψιστο αγαθό της Υγείας και συναισθανόμενο την ανάγκη των πολιτών για έγκυρη και ψύχραιμη πληροφόρηση,  το Ενημερωτικό Τμήμα του ΟΡΕΝ ευθυγραμμίζεται με τις κατευθύνσεις της Πολιτείας, του Υπουργείου Υγείας και τις προειδοποιήσεις των Επιστημόνων.

Παρεμβαίνουμε άμεσα στο ενημερωτικό πρόγραμμα του σταθμού και προχωρούμε στις παρακάτω αλλαγές: 

  1. Περιορίζονται οι προσκεκλημένοι στα studios του σταθμού. Οι συνδέσεις μας θα είναι συνεχείς, αλλά κυρίως μέσω LIVE-U, skype κλπ
  2. Το δημοσιογραφικό δυναμικό θα απασχολείται σε «κυλιόμενες» βάρδιες, έτσι ώστε να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας, αλλά και να προασπίσουμε στο μέτρο του δυνατού την ασφάλεια μας.
  3. Από Δευτέρα 16/3, θα υπάρχουν ειδικά ενημερωτικά δελτία ειδήσεων, υπό τον τίτλο: «Μένουμε σπίτι- Ό,τι συμβαίνει», που θα μεταδίδουν πληροφορίες, αλλά και τις τελευταίες ειδήσεις και εξελίξεις σχετικά με  το θέμα του κορωνοϊού.
  4. Η προγραμματισμένη εκπομπή «Εκτός» αναστέλλεται λόγω των εξελίξεων της επικαιρότητας και αναπροσαρμόζεται. Η Νίκη Λυμπεράκη θα κάνει έκτακτες ενημερωτικές εκπομπές.
  5. Η προγραμματισμένη για τη Δευτέρα πρεμιέρα της εκπομπής «ΟΡΕΝ Ελλάδα» με παρουσιαστή τον Σπύρο Χαριτάτο και σχολιαστή τον Γιώργο Καραμέρο, ΑΛΛΑΖΕΙ ώρα: δεν θα γίνει στις 18.00 (ώρα στην οποία θα μεταδίδεται Δευτέρα-Παρασκευή), αλλά ΕΚΤΑΚΤΩΣ μόνο για αύριο θα ξεκινήσει στις 16.00. 

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ότι από τη Δευτερα 16/3 το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ αλλάζει ώρα και θα μεταδίδεται στις 19.30 

Το ενημερωτικό τμήμα του ΟΡΕΝ θα προχωρήσει και σε άλλες τροποποιήσεις είτε του προγράμματος είτε του τρόπου εργασίας, προκειμένου να εξασφαλιστούν κατ’ αρχάς  η Υγεία του προσωπικού κι εν συνεχεία η Ενημέρωση των Πολιτών με άρτιο, ψύχραιμο και έγκυρο τρόπο.

ΣΧΟΛΙΑ

Tο altsantiri.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.