15-05-2021

Μπούτος για MEGA: Ο ρόλος έκπληξη του Καπουτζίδη, οι συζητήσεις με Παπακαλιάτη και η Μενεγάκη

«Προφανώς δεν προλαβαίνουμε να στήσουμε νέο πρόγραμμα, όπως έκανε πάντα το MEGA. Με υψηλές προδιαγραφές σε επίπεδο παραγωγής, με σειρές που είναι επιμελημένες, με σύγχρονη θεματολογία και με κώδικα επικοινωνίας με τη σημερινή εποχή»

Ο Πέτρος Μπούτος αποκάλυψε σε συνέντευξή του πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα για το πρόγραμμα του νέου Mega.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης όπως δήλωσε ο Διευθυντής Προγράμματος του Μεγάλου Καναλιού θα έχει έναν σημαντικό ρόλο στο κανάλι ενώ αποκάλυψε πως γίνονται συζητήσεις με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη για νέα σειρά. Τι απάντησε για τη φημολογούμενη είσοδο της Ελένης Μενεγάκη στο κανάλι;

Η πρεμιέρα του MEGA είναι επιστροφή, επανεκκίνηση ή αρχή για κάτι εντελώς διαφορετικό;

Είναι λίγο απ’ όλα. Επιστρέφει ένα ισχυρό brand name, κάτω από νέα ιδιοκτησία, με νέες προκλήσεις, προϋποθέσεις και στόχους και μια εντελώς νέα προσπάθεια, η οποία θα φανεί από Οκτώβριο με νέο πρόγραμμα. Ουσιαστικά, η επιστροφή και η επανεκκίνηση αφορούν τις καλύτερες στιγμές του προγράμματος μας, καθώς ξεκινάμε με τις επαναλήψεις των καλύτερων σειρών μας. Προφανώς δεν προλαβαίνουμε να στήσουμε νέο πρόγραμμα, όπως έκανε πάντα το MEGA. Με υψηλές προδιαγραφές σε επίπεδο παραγωγής, με σειρές που είναι επιμελημένες, με σύγχρονη θεματολογία και με κώδικα επικοινωνίας με τη σημερινή εποχή.

Με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή των σειρών από την ταινιοθήκη;

Τα κριτήρια είναι σύνθετα. Καταρχάς πρέπει να καλύψουμε δέκα μήνες πρόγραμμα με επαναλήψεις. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτές οι σειρές, καθώς έχουν ενταχθεί και θα ενταχθούν νέες εκπομπές που καλύπτουν ευρύ φάσμα του lifestyle (υγεία, πολιτισμός, αυτοκίνητο). Επίσης έχουμε αποκλειστική συνεργασία με τον Γιώργο Καπουτζίδη, ο οποίος, εκτός από τη συμφωνία που έχουμε μαζί του για να γράψει μια σειρά, θα έχει έναν ευρύτερο ρόλο στο κανάλι. Θα τον έχουμε κοντά μας τον Απρίλιο με μια καθημερινή σειρά στην οποία θα παρουσιάζονται οι αθλητές και τα αθλήματα της ελληνικής αποστολής για τους Ολυμπιακούς αγώνες με έναν δικό του τρόπο. Θα συμμετέχει και στην αποστολή, όπου θα κάνει κάθε μέρα ανταπόκριση από το Τόκιο με τα παραλειπόμενα και τα παρασκήνια από τους αγώνες.

Υπάρχουν άλλα πρόσωπα με τα οποία βρίσκεστε στη φάση των συζητήσεων; Έχει ακουστεί, για παράδειγμα, το όνομα του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. 

Μιλάμε με τον Χριστόφορο, αλλά δεν έχει οριστικοποιηθεί κάτι. Μιλάμε με όλη την αγορά – και με συντελεστές και με παραγωγούς. Δουλεύουμε σκληρά για να προλάβουμε να είμαστε έτοιμοι τον Οκτώβριο. Η φιλοσοφία μας είναι ότι η οικονομία που γίνεται με την ταινιοθήκη εξασφαλίζει ποσά που θα επενδυθούν σε νέες παραγωγές, οι οποίες θέλουμε να είναι σημαντικές σύγχρονες προτάσεις.

Πως ορίζετε την έννοια του σύγχρονου;

Στη σκηνοθεσία, στην εκτέλεση, στο πακέτο που περιλαμβάνει η παραγωγή. Είναι η ματιά του MEGA. Πάντα ένα βήμα μπροστά, όπως συνέβαινε και τα προηγούμενα χρόνια.

Το μεγαλύτερο ποσοστό της ψυχαγωγίας θα είναι οι ελληνικές σειρές;

Ναι. Εκ των πραγμάτων είναι γνωστό ότι παραδοσιακά το MEGA επενδύει στις σειρές. Εκεί επένδυσε το κανάλι και δημιουργήθηκε η αξία της ταινιοθήκης, η οποία πέρασε στη νέα ιδιοκτησία. Δεν υπάρχουν πολλά format ψυχαγωγίας ελεύθερα ή που να ταιριάζουν σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Έχουμε κάποια σχέδια που συζητάμε.

Θα υπάρχουν ριάλιτι, πρωινό ψυχαγωγικό μαγκαζίνο, ταλεντ σόου;

Θα τα δούμε όλα αυτά, αλλά με διαφορετικό τρόπο και διαφορετική εικόνα. Το περιεχόμενο θα είναι αυτό που είναι. Δεν υπάρχει παρθενογένεση. Μόνο ο τρόπος προσέγγισης και παρουσίασης θα είναι διαφορετικός και πάντα εξαρτάται από το τι μηνύματα θέλεις να περάσεις στον κόσμο.

Υπάρχουν μεγάλα ονόματα, όπως η Ελένη Μενεγάκη, που έχει ακουστεί ότι μπορεί να έρθει στο MEGA. Τι απαντάτε;

Δεν έχω να κάνω κάποιο σχόλιο για αυτό.

Είναι μια δικαίωση η επιστροφή του MEGA;

Ναι, είναι μια δικαίωση.

Το περιμένατε ότι θα επιστρέψει ή ήταν έκπληξη;

Πιο πολύ έκπληξη είναι. Πίστευα πως θα αφεθεί στην τύχη του, να κατασπαράξουν το προϊόν τα υπόλοιπα κανάλια. Ευτυχώς βρέθηκε ο νέος ιδιοκτήτης, ο οποίος είχε τη θέληση και το όραμα και αποφάσισε να το λειτουργήσει όπως ήταν.

Θα είναι πολύ διαφορετικό το MEGA από τον ανταγωνισμό;

Πάντα ήταν νομίζω. Ελπίζω να είναι μπροστά και πάλι – και ειδικά στη μυθοπλασία. Στην ελεύθερη τηλεόραση δεν μπορείς να διαφοροποιηθείς τόσο πολύ. Είναι συγκεκριμένο το κοινό στο οποίο απευθυνόμαστε. Πολύ μεγάλο μερίδιο του κοινού χρησιμοποιεί και άλλα Μέσα. Στόχος μας είναι να καταφέρουμε να πείσουμε, χρησιμοποιώντας έστω και άλλα Μέσα, με το πρόγραμμα μας.

Πηγή: εφημερίδα πρώτο θέμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ