16-04-2021

Η Alter Ego του Β. Μαρινάκη αποκτά τη Forthnet

Ένα deal που αλλάζει τις ισορροπίες στην τηλεοπτική και τηλεπικοινωνιακή αγορά βρίσκεται προ των πυλών. Η Αlter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη που έχει ήδη άδεια για επίγεια τηλεόραση με το ΟΝΕ βρίσκεται μια ανάσα από την απόκτηση των μετοχών της Forthnet και φυσικά της ΝΟVA.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στο «Πρώτο Θέμα», οι πιστώτριες τράπεζες έχουν παραχωρήσει στην Αlter Ego δικαίωμα αποκλειστικής διαπραγμάτευσης το οποίο λήγει στο τέλος Οκτωβρίου. Ταυτόχρονα ανέθεσαν στη Νomura και στην Grand Thorton να αξιολογήσουν την πρόταση της Αlter Ego προκειμένου στη συνέχεια τα δύο πορίσματα να τεθούν υπόψη των αρμόδιων τραπεζικών επιτροπών, οι οποίες και θα λάβουν τις αποφάσεις. Παράλληλα οι τράπεζες ανέθεσαν στα νομικά τους τμήματα την προετοιμασία των συμβάσεων που θα υπογράψουν με την Αlter Ego.

Όλες οι παραπάνω διαδικασίες είναι σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθούν τις επόμενες δύο εβδομάδες προκειμένου τον Οκτώβριο να υπογραφεί η συμφωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αlter Ego θα καταβάλει στις τράπεζες μετρητοίς το ποσό των 45 εκατ. ευρώ, που συνιστά και την υψηλότερη προσφορά που έχουν δεχθεί έως τώρα οι τράπεζες για τη Forthnet, ενώ η συμφωνία προβλέπει και διαγραφή δανείων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ