10-05-2021

Η Νέα Δημοκρατία βάζει ξανά «μαύρο» στην ΕΡΤ

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΛΟΥΔΑΣ

Πέντε χρόνια και τρεις μήνες μετά (11 Ιουνίου 2013) την ανακοίνωση του Σίμου Κεδίκογλου, τότε κυβερνητικού εκπροσώπου της κυβέρνησης Σαμαρά, ότι μπαίνει «λουκέτο» στην ΕΡΤ, η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε να κηρύξει «εμπάργκο» στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα με αφορμή ένα σχόλιο του δημοσιογράφου Σωτήρη Καψώχα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αυτό μπορεί να κάνει αυτή τη στιγμή η Νέα Δημοκρατία, αυτό κάνει. Γιατί αν ήταν κυβέρνηση τότε σίγουρα θα είχαμε ένα δεύτερο «μαύρο». Αυτό ακριβώς προτίθεται να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε περίπτωση που εκλεγεί Πρωθυπουργός στις επόμενες εκλογές. Το έχει πει ο ίδιος, το έχουν πει τα στελέχη του, το έχουν γράψει στα non paper που παίρνουν οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι τους, το έχουν γράψει και στις επίσημες ανακοινώσεις του κόμματος. Όχι βέβαια με αυτήν ακριβώς την ορολογία, αλλά με έναν πιο κομψό τρόπο, χρησιμοποιώντας λέξεις που δεν θυμίζουν τα όσα συνέβησαν τη διετία του «μαύρου» στην ΕΡΤ και τον διεθνή διασυρμό που υπέστη η χώρα. Λες και ο κόσμος δεν θυμάται. Λες και ο κόσμος δεν ξέρει.

Στη Νέα Δημοκρατία μιλούν για χυδαία κυβερνητική προπαγάνδα και ξεκαθαρίζουν ότι κανένα στέλεχος του κόμματος δεν θα δώσει από εδώ και μπρος το «παρών» στις εκπομπές της ΕΡΤ, ζητώντας παράλληλα «να μην γίνεται καμία απολύτως αναφορά στις δραστηριότητες της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόσο στα δελτία ειδήσεων, όσο και στις τάχα ενημερωτικές εκπομπές τους». 

Αυτό  το τελευταίο το ζήτησαν άραγε επειδή διάβασαν ότι οι κομματικές τους εκδηλώσεις στοίχισαν την τελευταία τετραετία στην ΕΡΤ όσο όλων των υπόλοιπων κομμάτων μαζί ή για κάποιον άλλο λόγο;

Μήπως το σχόλιο του κ. Καψώχα ήταν απλά η (επικοινωνιακή) αφορμή για να παρθεί η παραπάνω απόφαση; Μήπως στη Νέα Δημοκρατία δεν έχουν συνηθίσει να μην τους χαϊδεύουν τα αυτιά και γι’ αυτό ακριβώς δεν θα ξαναπάνε στην Αγία Παρασκευή;

Μια ματιά στο σχετικό tweet του Κωνσταντίνου Κυρανάκη ίσως βοηθήσει κάποιους να δουν το όλο θέμα διαφορετικά. Τι έγραψε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος και στενότατος συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη στο γνωστό κοινωνικό δίκτυο; Ότι τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έπαιζαν «εκτός έδρας» στην ΕΡΤ. Άρα; Στα υπόλοιπα κανάλια οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης παίζουν «εντός έδρας»; Κι επειδή μάλλον δεν θα μας το εξηγήσει ο λαλίστατος, κατά τα άλλα, υποψήφιος βουλευτής και φίλος του Σεμπάστιαν Κουρτς που επέβαλε το 12ωρο εργασίας στην Αυστρία, μάλλον αυτό συμβαίνει.

Στην Πειραιώς έχοντας στα πόδια τους την πλειοψηφία των ΜΜΕ (και ο νοών νοείτω) δεν θέλουν ν’ ακούν και να διαβάζουν καμία κριτική. Κανένα αρνητικό σχόλιο. Η αντίληψη της Νέας Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά στην ενημέρωση γύρω από το κόμμα και τα στελέχη του είναι συγκεκριμένη και φασίζουσα.

Θυμίζει άλλες εποχές που κανείς δεν θέλει να θυμάται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ