18-05-2021

Παραδίδει την ταυτότητα μέλους της ΕΣΗΕΑ ο Σωτήρης Καψώχας – «Τους τα χαρίζω»

Για νομιμοποίηση της «φίμωσης της κριτικής παρέμβασης» κάνει λόγο ο δημοσιογράφος Σωτήρης Καψώχας, εξαπολύοντας τα πυρά του προς την ΕΣΗΕΑ, η οποία το απόγευμα της Τρίτης τον παρέπεμψε στα πειθαρχικά της όργανα, για σχόλιο που έκανε στην εκπομπή της ΕΡΤ «Δεύτερη Ματιά» για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μάλιστα, ο δημοσιογράφος δήλωσε πως θα παραδώσει την ταυτότητα μέλους της ΕΣΗΕΑ.

Αναλυτικότερα, ο κ. Καψώχας σε ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ακάματους εργάτες της “αριστείας” για τις νουθεσίες περί ορθής δημοσιογραφίας. Φαντάζομαι πως τις εγκολπώθηκαν από το μαύρο της ΕΡΤ και γονιμοποιήθηκαν στο έδαφος της “προωθημένης” αντίληψης τους για τη Δημοκρατία του λόγου και της πράξης. Το ύφος και το ήθος των επιθέσεων αλλά και του περιεχομένου των επιχειρημάτων που χρησιμοποιούν, αποτελούν στην ουσία την απόδειξη της αυτοαπαξίωσής τους».

Στη συνέχεια της ανάρτησής του, ο δημοσιογράφος στρέφει τα «βέλη» του προς την ΕΣΗΕΑ, τονίζοντας: «Όσο για το παρεάκι του αριστεροδεξιού συνδικαλιστικού φορέα, της ΕΣΗΕΑ, θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για τη νέα αντίληψη που προωθούν σχετικά με την ελευθερία στη διατύπωση του γραπτού και προφορικού λόγου. Είναι προφανές ότι αντί να εγκαλείται η “εξουσία” για τις απειλές και τον εκφοβισμό στην εκφορά διαφορετικής άποψης και ερμηνείας, λοιδορείται ο δημοσιογράφος και νομιμοποιείται η φίμωση της κριτικής παρέμβασης».

«Όπως έχει πει και ο μεγάλος Όργουελ “Δημοσιογραφία θα πει να δημοσιεύεις όσα ενοχλούν τους άλλους και δεν θέλουν να μαθευτούν. Όλα τα άλλα είναι δημόσιες σχέσεις”, ή πολιτική σπέκουλα, θα έλεγα εγώ», προσθέτει ο κ. Καψώχας και καταλήγοντας στην ανάρτησή του υπογραμμίζει πως θα παραδώσει την ταυτότητα μέλους της ΕΣΗΕΑ:

«Ως τελευταίο, θα έλεγα στους εκλεκτούς συναδέλφους της διοίκησης, να μην μπουν στον κόπο να με καλέσουν στα πειθαρχικά όργανα της Ένωσης.Τους τα χαρίζω, όπως επίσης τους παραδίδω και την ταυτότητα μέλους της ΕΣΗΕΑ».

Η ανάρτηση-απάντηση του Σωτήρη Καψώχα στην ΕΣΗΕΑ:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ